Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


perjantai 17. huhtikuuta 2015

Vuokko ja moni muu...


Sinivuokot ovat meilläkin viimein avautuneet. Ne ovat runsastuneet reippaasti viime vuonna. Valkovuokkoja meillä on aina kasvanut runsaasti. Istutin muutaman keltavuokon pari vuotta sitten. Vielä niistä ei ole mitään elonmerkkiä.


Tänään huhtikuu näytti todellisen luontonsa. Vuoroin paistoi aurinko ja vuoroin tuli rakeita taivaalta. Välillä tuntui siltä, että molemmat kelit ovat päällä samaan aikaan.Kevättyöt ovat käynnissä - metsän raivausta, haketusta, haravointia, kalkitusta, perkausta, lannoitusta, ympäristön ihmettelyä ja kukkanuppujen ja silmujen kasvun kurkistelua.


Huvimajaa ei olla vielä tyhjennetty. Kohta senkin aika on käsillä. Nurmi alkaa jo vihertää, kun ensin oli lämmintä ja vielä saatiin perään vettä taivaalta.


Sisällä hyödetyt omenapuun oksat alkavat kukkia. Onneksi ulkona odottaa vielä pari ämpärillistä oksia. Kukinnasta saa nauttia sitten pidempään.

27 kommenttia:

 1. Ihana ajatus nauttia omenankukista jo nyt.
  Todella kaunis kuva laatoituksesta, nurmesta ja huvimajasta! Kutsuva ja kiehtova.
  Vuokot ovat niin ihania, vuokkomatto olisi ylellisyyttä! Tänään löysin keltavuokkojen versot, mutta en vielä kukkanuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, perinteisesti olen laittanut maljakkoon muutaman oksan, kun omppuja on keväisin leikattu. Tänä vuonna jätin pari ämpärllistä vielä ulos, niin niitä voi hakea sisään pitkin kevättä. Omenankukkia riittää sitten sisätiloissa monta viikkoa.
   Valkovuokkomattoja meillä riittää. Harmi vaan, että kukat eivät ole juurikaan olleet auki, kun kelit ovat olleet, mitä ovat.
   Elän toivossa, että meiltäkin noita keltavuokkoja vielä löytyy. Viime vuonna yllättäen keskeltä nurmikkoa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hannele, huvimaja saa vielä toistaiseksi tuossa seistä, vaikka jo vanhuus vaivaa. Sen sijainti keskellä pihaa kahden lammen kannaksella on oiva.

   Poista
 3. Keväällä värit ovat niin voimakkaat ja mehevät, johtunee valosta sekin. Ihanaa pihapuuhastelua Vironperään! Oi kevät 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntylän mummi, se valo, sinähän sen sanoit! Sitäkö minä olenkin kaivannut! Nimittäin rakastan tätä järkyttävän vahvaa kuukautta. Ja samalla vihaan noita päiviä, kun tulee lunta enkä pääsekään pihalle tekemään suunnittelemiani toimia. Joku omituinen viha-rakkaus -suhde minulla on tähän kuukauteen. No, ainakin kaikki tunteet laitetaan tuuletukseen ja apinan raivolla myös jälkeä syntyy pihalla.

   Poista
 4. Paljon on jo ilonaiheita sinulla! Minullakin paljon jo krookuksia siinä pisteessä että kun aurinkoinen päivä tulee niin revähtävät kukkaan. Nupuilla ovat odottamassa.
  Täälläkin eilen samalainen sää. Oltiin iltapäivä lenkillä ja toisen koiranlenkkittäjän kanssa ihailimme ihanaa auringon paistetta. Pääsin sitten pihaan ja askel vei kukkamaalle ja sain niskaani kunnon jääkuorman. Jäätävän kipeetä teki kun niin lujaa satoi, mutta vain hetken ja taas paistoi.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, samanlaista ilmaa on teilläkin sitten pitänyt. Mutta nuo raekuurot olivat vain hetkellisiä. Ne toimivat vaan hidasteena eivätkä esteenä - onneksi.
   Toivon pihallesi nyt oikein paljon auringon lämmittäviä säteitä, että pääset nauttimaan krookuksistasi.

   Poista
 5. Olipas musta taivas. Meillä tänä aamuna -4. Eileekki tuuli nii pohojoosesta, ettei palio viittiny nenäänsä pihalle pistää. Eiköhän ny rupia lämpeemähä. Teillähä saa kohta aloottaa nurtsin leikkaamise.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, teillä meni ihan pakkasen puolelle, huhu, huh. Meillä on yöt olleet siinä nollan tuntumissa. Olen jo terasseille kukkaruukkuja nostellut. Toivossa elän, että koko ajan mennään vaan lämpöä kohti.
   Nurmikkoa ei leikata vielä pariin viikkonn. Skillat ja kiurunkannukset puskevat ylös kovaa vauhtia.

   Poista
 6. Minullakin oli aiemmin omenapuun kukat mielessä, kun leikkasin oksia. Matka oli juuri edessä, joten en viitsinyt jättää oksia kotimiehen riesaksi.
  Niin ihanan keväiseltä näyttää pihassanne!
  Meilläkin sinivuokot kukkii. Valkovuokka on taas täällä harvinaisempi näky. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, olisit voinut jättää ne oksat ulos ämpäriin ja ottaa sitten sisälle reissun jälkeen.
   Etelä-Suomessa kukkii valkeat vuokot ja pohjoisessa siniset - Suomen värit!
   Letkeää sunnuntaita!

   Poista
 7. Meillä oli juurikin tuollainen samanlainen päivä. Ihan kuin luonto ei olisi osannut päättää millaista keliä laitetaan. Pitääkin mennä valkovuokkoja metsästämään. Meillä ne ei kasva aivan tässä pihapiirissä niin olen unohtanut suorastaan heidän valkeutensa =) Kaunis tuo huvimajan tienoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jori, joskus meillä on ihan samoja kelejä, vaikka teillä naapurissa on useimmiten lämpöisempää ja kuivempaa.
   Kummallista, että teillä ei kasva valkovuokkoja. Meillä se on tontin peruskasvi vuohenputken rinnalla. Arvaa, kummasta pidän enemmän!

   Poista
 8. Eilen oli samansorttinen sää täälläpäin;ei oikein tiennyt ollaanko menossa takaisin talvisäähän vai jo kunnon kevättä kohti. No;ehkä kuitenkin sinne kevääseen kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kesää ja lämpöä kohti mennään tukevasti. Välillä vähän viilempää, tuulisempaa ja märempää kelia on vaan mausteeksi. Muuten noista aurinkopäivistä ei kait sitten oikein osaisi nauttiakaan niin kovasti.

   Poista
 9. Keväältä näyttää ja puutarhahommia piisaa.
  Meillä aurataan vielä loskalumia pihasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, keväältä meillä näyttää jo kovin. Ihanaa, kun pääsee kukkapenkkejä putsaamaan. Se on mielihommaani heti istuttamisen jälkeen. En millään malttaisi enää kolata loskalumia.
   Toivon, että sinäkin pääset pian jo pihan laittoon.

   Poista
 10. Kelit ovat nyt niin vaihtelevat. Meillä satoi myös räntää ja rakeitakin tuli. Mutta pihassa olen saanut vähän puuhasteltua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, huhtikuun kelit ovat arvaamattomia ja vaihtelevia pakkasasteista lämpöisiin aurinkopäiviin. Puutarhasta ei malta pysyä pois.

   Poista
 11. Ihania kevätnäkymiä. Vironperä ja ympäristö on todella kaunista aluetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kevätnäkymät hivelevät silmiäni. Pidän vihreästä enemmän kuin valkoisesta. Tämä on lehtometsäaluetta ja kaikki kasvaa kohisten, myös rikkaruohot.

   Poista
 12. Kelit ovat vaihdelleet tosiaan nopeaan tahtiin lumisateesta auringonpaisteeseen. Nythän on luvassa taas lisää lämmintä ja kevätkukkasten ihania heräämisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, katselin juuri tämän viikon säätiedotusta. Aurinkoisia päiviä on luvassa. Puutarhassa vietetään aikaa nyt niin paljon, kun muilta toimilta ehditään.

   Poista
 13. Liityin hienon blogisi lukijaksi. Siellä päin on kevät jo pitkällä. Olen viikonloppuna puuhastellut omassa puutarhassa; haravoinut, katkonut viimeisiä talventörröttäjiä ja levittänyt tuhkaa ympäri puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, tervetuloa mukaan! Onko sinulla omaaa blogia? Ainakin puutarha on ja ilmeisesti halua sen hoitamiseen. Perusta ihmeessä blogi, jos sinulla ei vielä ole. Puutarhabloggaajat ovat ihan oma yhteisönsä ja ottavat mielellään uusia porukkaansa.

   Poista
 14. Ihania tunnelmia puutarhastanne! Huhtikuu voi säiden puolesta olla tosiaan mitä vain, mutta nyt alkaa näyttää jo lupaavalta, iloitaan siitä!

  VastaaPoista