Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 30. huhtikuuta 2015

Kuukauden puutarhakuva


Huhtikuun puutarhakuvaksi valikoitui pala alalammen rantaa. Siinä kasvaa vanha terijoen salava, jossa ei ole vielä lehtiä. Rannan ovat vallanneet kevätesikot vuohenputken lisäksi.
Ne ovat kasvaneeet siihen ihan itsekseen ja ne lisääntyvät vuosi vuodelta. Rannan narsissit ovat jo useimmat avautuneet.


Kun katsot kuvaa tarkasti huomaat siellä keskellä yhden värivirheellisen. Siellä on tänäkin keväänä se yksi punainen kevätesikko. Noita on muutamia punaisiakin olemassa, mikä oli minullekin yllätys. Punaiset eivät näköjään ole lisääntyneet.
Hauskaa Wappua!

16 kommenttia:

 1. Ihana kun nuo esikotkin on mattona. Meillä on tuota samaista yksittäisinä siellä täällä pitkin nurmikoita. Taitaa olla jotain vanhaa perua kansakoulun ajoilta. Nyt on niin kaunista kun hento vihreys peittää jo maan pintaa. Hauskaa Vappua sinullekin =)

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Tykkään tosi paljon, kun kukkia nousee vanhojen puiden alle ja juurelle. Hauskaa vappua ja toukokuun alkua!

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavia esikoita nuo perinteiset vaaleankeltaiset!

  VastaaPoista
 4. Esikot tehneet hienon maton vanhan puun ympärille.
  Oikein hyvää toukokuuta!

  VastaaPoista
 5. Hianua, ku on tilaa antaa levitä kukkien kaikes rauhas. Hyvää Vappua!

  VastaaPoista
 6. Jos ollaan ihan rehellisiä, niin keltaiset kevätesikot eivät ole ikinä olleet mitään suosikkikasvejani. Tässä kuitenkin näkee, että kun kasvi on oikealla paikalla, ja sitä on runsaasti, niin kyllähän siinä silmä lepää! Hyvää vapunpäivää!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa meilläkin on varmaan tuota samaa esikkoa kulkeutunut maiden mukana! Eipä ole kuitenkaan yhtään punaista yksilöä näkynyt!! Oletko koskaan huomannut tuossa Maksjoentien varressa muuten aika ränsistynyttä puutarhaa, mutta ah tällä hetkellä siellä kukkivat nuo esikot ihanan keltaisena mattona. Piha on tienvarren kaunein, juuri tällä hetkellä<3

  VastaaPoista
 8. Kyllä näyttää kauniilta ja niin keväiseltä. Esikot ovat todella sieviä laajoina alueina.

  VastaaPoista
 9. Kaunis minusta tuo punainen esikko;))
  Hyvää Vapun iltaa, Irene! ♥♥

  VastaaPoista
 10. Ihana kevätesikkomeri <3 Mukavaa Vappupäivää!

  VastaaPoista
 11. Keltainen kevätesikko leviää todella hyvin suotuisassa paikassa. Minusta todella upea isona kukkamerenä

  VastaaPoista
 12. Mukavasti levittäytyvät, kaunis kukkameri tosiaan.

  VastaaPoista
 13. Jori, Eeviregina, Maria, Satu, Mummeli, Navettapiika, KesäKukka, Irmastiina, Minna, Saraheinä, Aimarii, Aili, Tiina, Sussi ja Piia Anneli kiitokset teille kaikille kommeinteistanne ja ihanaa toukokuuta itsekullekin!

  VastaaPoista