Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 27. heinäkuuta 2015

Tauko sateessa - äkkiä ulos!


Sadetta on tullut varmasti joka puolella Suomea ja monta päivää. Sisätiloissa oleskelu ei ole ainakaan pikkuväen mieleen. Täksi päiväksi oli luvattu aurinkoa, mutta sitä odottelimme illan suuhun asti. Kyllä ulkonaolo sitten maistuikin makealta - ensin mansikalle, sitten karviaiselle. Mustaherukat syljettiin suusta - no nehän olivat varmasti raakoja. Nyt ovat sitten heinät vuorossa.


Herneet maistuvat myös pikkumiehelle.


Kukkapenkissä kukkivat valkoiset kurjenpolvet, malvat ja harmaakäenkukat. Etelänruusuruohot tuovat sekaan iloista punaista.


Ranskan tulikukat ovat siementäneet vahvasti viime vuonna ja ympäri penkkiä nousee nyt kukintoja.


Kuningasliljat ovat nyt avautuneet.


Luulenpa, että kuningaslilja on kaikkein kaunein lilja vaikka monia muitakin kasvaa puutarhassa.


Kaiken valkean sekaan olen kylvänyt myös valkoista maitohorsmaa.


Kaikki ei kuitenkaan ole valkoista puutarhassa. Syyshohdekukat tuovat lämmintä oranssia kukkapenkkiin. Taustalla näkyy navetan heinäkärryt, johon olen istuttanut dalioita.


Suurikokoiset auringontähdet ovat myös saaneet levitä ympäri pihaa. Tämä yksilö on parkkeerannut keltajapaninangervon kupeelle.


Rantaan puolestaan levittäytyvät violetit ohdakkeet. Sen tarkempaa lajia en tunne, mutta pidän noista kovasti.


Rannassa kukkivat myös mustalaukat, jotka ovatkin oikeasti valkoisia.


Lumpeenkukat ovat avonaisina lammessa. Kesä on parhaimmillaan. Kunhan sade aina välillä vähän taukoaa, niin sen silloin uskoo.

20 kommenttia:

 1. Onhan tuota sadetta saatu, eilen aamulla juuri ehdin mansikat poimia ja leikata tillit kuivuriin poudalla, kun sitten piti alkaa sateen kaatamia kukkia vähän nostelemaan ja sitomaan, niin sitten alkoikin satamaan.
  Jospa tänään.-
  Kauniisti kukkii siellä sateista huolimatta.
  Hyvää heinäkuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, no nyt on ollut poutaa meillä kokopäivä ja pellolla paalitetaan vielä heinää vaikka kello on jo lähes puoli yö. Sitä o nyt tehtävä, kun kerrankin on sateetonta.

   Poista
 2. Nyt kannattaa ehdottomasti kaikki sateen suomat tauot hyödyntää! Valkoinen maitohorsma on superkaunis!!! Pidän kovasti myös ranskantulikukista ja haluaisin saada ne asettumaan pihalleni, muutama yksilö jo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, nyt paistaa vaihteeksi taas.Olen istutellut viimeisiä kukkia ruukkuihin.
   Pidän tuosta valkoisesta maitohorsmasta. Se on myös levinnyt penkissäni, mutta ei vielä riesaksi asti. Ranskantulikukat lisääntyvät minulla paljon villimmin.

   Poista
 3. Minullakin ranskantulikukka on siementänyt penkin ulkopuolelle, pitäisi siirtää taimet parempaan paikkaan. Tänään on ollut hyvä keli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, ranskantulikukka siementää sekä penkkiin että ulkopuolella valtavasti. En enää säilytä kaikkia siementaimiakaan.

   Poista
 4. Kuningaslilija on torellaki komia. Valakoosta horsmaa oon nähäny parikertaa tiänviäres. Toisesta paikasta, soli seuraavalla kerralla karonnu parempaha taltehe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, en ikinä ole nähnut valkeaa horsmaa luonnossa, mutta kait niitä sielläkin kasvaa. Kovasti on minulle mieleen tienvarsilla kasvavat punaiset maitohorsmat ja valkeat mesiangervot, jotka nyt kukkivat. Ehkä se on sitä lapsuuden perusmaisemaani.

   Poista
 5. Kauniita kukkakuvia! Hienosti ovat kukat menestyneet sateista huolimatta. Tuo violettikukkainen ohdakkeeksi mainitsemasi taitaa muuten olla ahdekaunokki, itselläni on samannäköinen. Ja kaunishan se todellakin on, samoin kuin kovin harvoin näkemäni valkoinen maitohorsma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ievastiina, kiva, että tunnistit tuon ohdakkeeksi luulemani kasvin. Jostain syystä minulla menee ohdakkeet ja kaunokit sekaisin. Tuo on siis ahdekaunokki. Se on kaunis!

   Poista
 6. Mäntylän mummi, ulkoilu on mukavaa todellakin, kun luonnosta löytyy niin paljon ihmeteltävää. Ja kesällä se on niin helppoa, kun ei tarvitse sen kummemmin pukeutua. Hattu vaan päähän ja menoksi.

  VastaaPoista
 7. Upea on kuningaslilja, voisin kuvitella siihen hyvän tuoksunkin! Pikkumiehellä on vielä paljon uutta opittavaa. Hienoa, että pääsee noin läheltä luontoa tutkimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, ulkona on pienellä paljon ihmeteltävää ja maisteltavaa. Ihan menee hiljaiseksi ja ihmettelee kaikkea. Vanhemmat ovat luontoihmisiä ja kulkevat pihalla pikkuisen kanssa päivittäin.

   Poista
 8. Ihana postaus, kiitos Irene!
  Suloinen pieni mies taitaa elää ensimmäistä kesäänsä...
  Hyvää kesän jatkoa sinulle ja perhekunnallesi, Irene! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, pikkumies on puolivuotias, syntynyt vuodenalussa. Vauvat kasvaa ja kehittyy joka viikko ihan huimasti.
   Aurinkoa viikkosi!

   Poista
 9. Upea lilja! Täytyy pistää muistiin tulevia istutuksia varten.

  VastaaPoista
 10. Tulikukkia pitäisi minunkin saada... Keväällä istutin syyshohdekukan minitaimet. Saa nähdä, milloin kukkivat... Kauniit kuvat ja söpö pikkuinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, tulikukat ovat näyttäviä silloin kun ne kukkivat. Syyshohdekukat kukkivat viimeistään ensi vuonna.

   Poista
 11. Valkea maitohorsma meilläkin, juuresta voi levittää.

  VastaaPoista