Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


perjantai 21. elokuuta 2015

Elokuun diivat


Kaikkein näyttävimmän puutarhakauden jälkeen myös elokuussa löytyy pihasta huomion kerääjiä. Liljat ovat näitä näyttäviä elokuun poseeraajia. Liljat ovat helppohoitoisia ja valinnanvaraa löytyy.


Istutin keväällä uusimpaan kukkapenkkiini kuusi kerrottua 'Spring Pink'  Oriental-liljaa. Kukkapenkki on aika varjoisassa paikassa, joten vaaleat liljat oikein hohtavat siellä ja keräävät katseita.


Samaisen penkin aurinkoisempaan päähän löysi tiensä myös kolme "White Tiger"-tarhasarjaliljaa, joista nyt ensimmäinen on avautumassa. Kukka on kermanvalkoinen ja siinä on punaisia täpliä. Saa nähdä jääkö kukka tämän väriseksi vai muuttuuko se puhtaan valkoiseksi.


Rannassa on kukkinut jo jonkun aikaa vanhat 'Citronella'-tiikerililjat. Rakastan noita taaksepäin taipuneita nuokkuvia kukintoja. Myös kukkien sisällä olevat pilkut, jotka muistuttavat kesakoita, ovat mukavan pirteitä.


Ruusupenkin päässä on avautumassa kauniita vanhoja liljoja, joiden nimen olen unohtanut. Nämä näyttävät ehkä enemmän esitteen 'White Tiger'-liljoilta, kun ne uudet, jotka sen nimisinä keväällä tilasin. Liljojenkin kanssa sattuu usein yllätyksiä.


Alapihan vanhoja puuliljoja jaksan ihastella ja kuvata jatkuvasti.
Toinen elokuun diiva on pitkänhuiskea salkoruusu. Salkoruusut ovat siementäneet yläpihalla itsekseen ja kukkia nousee edelleen useita. Joissakin värit ovat vähän eri sävyisiä kuin aiempina kesinä.14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ievastiina, olen samaa mieltä.Ne ovat upeita.

   Poista
 2. Lilijat on jääny multa jostaki syystä paitsiohon. Ny ku niitä on nähäny oikee kukkivina enemmänki, täytyy kattella niillekki sopiva paikka. Nii komiasti näyttää sunki lilijat kukkivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, minullakin meni vähän aikaa ennen kuin löysin liljat. Ensimmäiseksi varmaankin hankin kuningasliljoja. Ne ovat todella kauniita ja kukkivat vähän aikaisemmin kuin nämä. Sitäpaitsi liljat tarvitsevat niin vähän tilaa. Kyllä muutamalle sipulille helposti paikka löytyy.

   Poista
 3. Kauniita! Kyllä elokuu on ihanaa aikaa...vielä kesä, mutta jo syksyn tuntua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, elokuu on ollut nyt huippuihana. Niin lämmintä on ollut. Nyt alamme varmaankin palata vähän normaaalimpaan. Eilen meillä satoi.

   Poista
 4. Ihania liljoja ja salkoruusuja! Voi, toivon, että yläkuvasi (kauheat) peurat eivät tule rymyämään pihallesi, sillä molemmat kukkakaunokaiset kuuluvat niiden lempiruokiin, ainakin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kolme peuraa käyskenteli tänään juurikin tuossa pellolla, mutta eivät aivan hävyttömiksi heittäydy. Pääosin nuo pysyttelevät pellon puolella. Vaikka täytyy myöntää, että minunkin pihastani on myös liljoja syöty - päivänliljoja eritoten.

   Poista
 5. Irene, nyt minullekin on koittanut elämässä liljojen aika ja se tietty alkoi valkoisista varjoliljoista;)

  Kaikki liljasi ovat huikean kauniita! Spring Pink näyttää sivukuvassa ihan magnolialta...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, valkoiset varjoliljat ovat ihan huoppukauniita. Ne ovatkin jo kukkineet alkukesästä.
   Spring pinkit ovat todella näyttäviä tänä vuonna.

   Poista
 6. Tosi kauniita liljoja. Minullakin on tuota Sprig Pinkiä ja pidän siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, liljat ovat noita loppukesän diivoja. Kyllä niihin silmä hakeutuu.
   Sinulla taitaa olla liljoja enemmänkin.

   Poista