Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 21. heinäkuuta 2016

Liljaniitty


Liljat avautuvat uudella mininiitylläni.
Perustin pikkuniityn muurin päälle keväällä. Huhtikuussa siirsin kaikki mansikat lavakaulukseen.  Tilalle istutin liljansipuleita. Tage Andersen on perustanut Gunillabergiin liljaniityn. Yhtä hyvin voin perustaa liljaniityn meille. Siemeniäkin on vaikka mitä varastoissa.


Vaaleanpunaoranssit 'Tiger Baby's' - liljat pääsivät niityn toiseen päähän. Vieressä näkyy tarhapäivänhatun lehti. Keväällä istutin  muutaman eri värisen tarhapäivänhattuvauvan niitylle. Niityllä kasvaa luonnostaan lutukoita. Niitä en ole halunnut perata pois, koska ne luovat kasvustolle niittymäistä tunnelmaa.


Vastakkaiseen päätyyn piilotin tummanpuhuvat 'Night Flyer' -tiikerililjat. Löysin vajaan siemenpussin  tähtikesäputkia. Tein niistä siemenkylvön kasvihuoneeseen.  Nopeasti ne itivät ja pääsivät jo kesäkuussa niitylle.


Muutamia siemenpussukoita tyhjentelin suoraan niitylle. Vaaleanpunaiset ruiskaunokit vetävät puoleensa monenlaista ötökkää.


Keltainen tarhapäivänhattu avaa kukintoaan lutukkameren keskellä.


Punainen tarhapäivänhattu pilkottaa niityn keskeltä.


Muurin reunalla kasvaa 'Black Velvet' -krasseja.
Niityn takareunaa rajaa kruunutillikasvusto. Kirjosuvikakkaroista on muutama avannut kukkansa. Akileijoja olen kylvänyt useampaa eri laatua. Ne kukkivat sitten ensi kesänä.


En malttanut olla istuttamatta paria salkoruusua niityn keskelle, vaikka tiedän, että vähemmän on enemmän. Jotenkin kaikki luomukseni ovat niin pursuilevia ja täyteläisiä. Tälle kesälle riittää vielä tunnelmointia ja odotusta pienellä niityllä, joka avautuu ihanasti terassin eteen. Tänne suuntaan ensimmäiseksi aamulla ja luon viimeisen silmäyksen sinne iltasella. On hauska metsästää pieniä yksityiskohtia ja löytää uusien kukkien avautumisia.

31 kommenttia:

 1. Upeita liljoja! Samaa mieltä, että on mukava etsiä pieniä yksityiskohtia ja tähän aikaan kesällä löytää aina vaan uusia kukintoja. Aivan ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, pieni on kaunista! Pikkuniityllä malttaa keskittyä kaikkiin pieniin yksityiskohtiin.

   Poista
 2. Liljaniitty, mikä ihana konsepti! Tuo 'Night Flyer' on todellinen herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linda, minustakin liljaniitty kuullostaa tosi houkuttelevalta. Liljoja ja niittyä en oikein aiemmin mitenkään olisi osannut yhdistää. Mutta vastakohdat usein niin kauniisti täydentävät toisiaan ja tuovat toisensa kauniisti esille.

   Poista
 3. Liljaniitty, ihastuttava idea. Uskomattoman kaunista kepeyttä, jonka keskeltä liljat ikäänkuin nousevat voimakkaammiksi väripilkuiksi. Tuonne kyllä väkisinkin katse hakeutuu, eikä ihan heti pois käännykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, ei katse sieltä juuri pois halua. En malta oikein muita kukkamaita nyt kierrelläkään. No, ei tämä enää niin kauan hehku, joten nautin nyt täysillä.

   Poista
 4. Upeita liljoja ja kiva idea tuo liljaniitty. Nuo tummakukkaiset liljat ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamyyrä, noita tummia liljoja olen innoissani istutellut jo jonkun vuoden eri penkkeihin. Jotenkin nyt tykkään ehkä eneämmän tuosta vaaleammasta sortista.

   Poista
 5. Oi, liljaniitty! Ihanaa...ja paljon on kaunista minusta

  VastaaPoista
 6. Huikea kokonaisuus! Tykkään tuosta voimakkaiden ja herkkien liitosta ja tietysti liljoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, mukavaa, että Sinäkin pidät näistä. Vaikka niityllä ei nyt olekaan yhtään kiveä. Joku suuri sinne kyllä hyvin sopisikin.

   Poista
 7. Kaunista. Ihastelen kovasti, itse kun en osaa käyttää liljoja ollenkaan, vierastan niitä. Juuri noin paljon kivemman näköistä kun on luonnollisuutta mukana, liljat ovat niin helposti muovisen näköisiä. Ihana idea tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, ehkä se muovisuus vähän karisee noiden litukoiden myötä.

   Poista
 8. Vau, miten kaunista katseltavaa. Pidän niin kovasti tuollaisesta luonnollisen kaltaisesta, sekamelskaisesta, kukkatyylistä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, tämä on juuri sitä sekamelskaa, josta minäkin pidän. Runsasta ja paljon eri lajeja. Mutta joku idea tässä kuitenkin on.

   Poista
 9. Voi kun ihana liljaniitty. Ehkäpä jossain vaiheessa saisin tuollaisen, mutta ne liljat täytyy laittaa hankintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja, vielä ehtii ensi keväänä oikein hyvin. Keväällä saa noita liljan sipuleita ja muutama siemenpussi sitten kaupasta. Siinä se on - helppoa!

   Poista
 10. Oi kiitos kattauksesta! Niin hurmaavaa, jäin tuijottamaan pitkäksi aikaa... On taas lisää, mistä haaveilla. Mitkä ovat niittysi mitat noin suunnilleen - jos itsekin mininiityn sijan jostain löytäisin.

  Airi

  VastaaPoista
 11. Sullon taito yhyristellä erilaasia kasvia onnistunehiksi kokonaasuuksiksi. Lopputulos on nii hiano!

  VastaaPoista
 12. Hauska idea ja todella kauniita näkymiä!

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanaa! Rakastuin noihin kuviin täysillä <3

  VastaaPoista
 14. Viehättävä niitty. Vaaleanpunainen ruiskaunokki on herttaisen kaunis!

  VastaaPoista
 15. Onpas kaunis niitty, ja upeita liljoja. Olen parin vuoden ajan yrittänyt löytää Tiger Babiesin juurakoita, mutta en ole onnistunut. Mistä ostit omasi? Eurobulbilla niitä oli, mutta mulla en saanut minimitilausmäärää täyteen, niin jäi tilaamatta.
  Tuo tummempikin lilja on upea. Myös sen ostopaikka kiinnostaa.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, molemmat liljat tilasin Eurobulbilta. En tiedä, mikä heillä on minimitilaus. Minulla usein karkaa käsistä, kun tilaan. Mutta toisaalta tänne tontille myös mahtuu aivan loputtomasti eikä pari tulppaania ristissä näytä yhtään miltään.

   Poista
 16. Ok, kiitos vastauksestasi! Ehkä minäkin ensi keväänä tilaan niitä sieltä ison tukun, jos en muualta löydä.

  Sanna

  VastaaPoista