Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 6. elokuuta 2017

Välillä vähemmän väriä


Peura tuijottaa suoraan silmiin. Yllätin sen syömästä vesikasveja vastarannalla. Otin kuvan ikkunalasin läpi.
Ylälampi niitettiin, koska minusta siinä on mukavampi uida, kun uistinvita ei takerru jalkoihin.  Vesikasvit kuivuvat nyt kasassa. Sitten ne siirretään puiden juurille maatumaan. Aiemmin kompostoimme sen kompostoreissa. Nyt jätämme osan työvaiheista pois, koska sitä riittää kolme peräkärryllistä. Sitä ei kannata siirtää monta kertaa paikasta toiseen.Pikkuinen matala alalampi saa sen sijaan kasvattaa ihan rauhassa kortetta.


Rakastan vahvoja värejä, mutta nautin myös pehmeistä pastelleista ja vaaleista väreistä. Vaaleanpunaiset isotähtiputket kasvavat valkoisen 'Aspirin' -ruusun kaverina.


Valkeat liljat nousevat viiruhelpin vierestä puuvajan seinustalla.


Minua viehättää tumman ja vaalean yhdistelmät. Pionidaalia 'Bishop of Doverin' lehdistö on tummanpuhuva ja kukat valkoiset. Ensimmäinen nuppu on nyt avautunut. Odotan innolla sen kasvun etenemistä.


Valkoisen ja vihreän liitto on hyvin rauhoittava. Mustilan hortensiat aloittelevat kukintaa.


Vihreän ja valkoisen kirjava lehdistö valaisee varjoisan paikan tehokkaasti. Järjettömän suureksi kasvanut kirjolehtikanukka koristaa ylätalon pohjoispuolen seinustan kauniisti.
Muutama muukin kirjavalehtinen pensas on löytänyt tiensä kukkapenkkiin.
Kuivempien kelien toivossa meillä eletään, että pääsisi taas puutarhatöiden kimppuun.

11 kommenttia:

 1. Kaunis peurakuva. Meillä tuntuu olevan selvästi enemmän vahvoja värejä kuin hempeitä, mutta ainakin hortensian kukinta ihastuttaa aina. Onneksi puutarhaan mahtuu molempia, väri-iloittelua sekä rauhallisempia kokonaisuuksia. Mukavaa sunnuntain jatkoa, toivotaan kuivempia kelejä!

  VastaaPoista
 2. Kuivempia kelejä odotellaan täälläkin. Yhden kottikärryllisen sain aamulla putsattua perennojen varsia penkeistä, sen jälkeen on satanut tauotta. Kauniin muotoinen valkea lilja.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, todella upea tuo peurakuva. Meilläkin sataa, eilen satoi ja tänään sataa. - Mukavaa sunnuntain jatkoa sateesta huolimatta!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on sadetta saatu ihan riittävästi ja saisi jo poutaantua. Valkoiset kukat loistavat kauniisti hämärinä elokuuniltoina. Olen viimeaikoina ihastellut ns. kuutamopuutarhoja valkoisine kukkineen. Kirjoitin aiheesta myös blogissani. Terkuin Katja https://paleredrose.blogspot.fi Tervetuloa visiitille.

  VastaaPoista
 5. Tänne tuo sade oli oikeastaan hyväksi sillä sain juuri kasvihuoneen suojissa koulittua kevään perennakylvöjä. Olin suorastaan tunnin verran kasvihuoneen vankina, niin kovin tuli vettä. Ja lampi on nyt täydempi kuin koskaan aiemmin.

  VastaaPoista
 6. Sinulla on kyllä pettämätön taito saada kuviisi seesteinen tunnelma. Melkein, kuin käyskentelisi japanilaisessa puutarhassa.
  Onpa ollut syksyisen tuntuinen päivä. Vettä sataa välillä ihan kaatamalla ja tuuli viskoo pisaroita ikkunaan.

  VastaaPoista
 7. Sadetta on riittänyt tänä kesänä ihan riittävästi. Toivotaan lämmintä ja poutaista syksyä!

  VastaaPoista
 8. Satanut on...sanoisinko, että enämpää en kaipaa tähän elokuuhun..:)

  VastaaPoista
 9. Upea näky, kuin maalauksesta, konsanaan, peura lammen rannalla. Kaunista kaikin puolin herkkine värityksineen.

  VastaaPoista
 10. upea kauriskuva, kuin sadussa!

  VastaaPoista