Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kuhinaa kukissa ja ilmatilassa

Suomessa on sudenkorentoja kuulemma 55 eri lajia. Niistä useat ovat parkkeeranneet meidän lammille. Ruskoukonkorennot, sirot keijukorennot ja monet muut risteilevät ilmatilassa niin, että kuuluu rapinaa. Kukaan ei ohjaa liikennettä eikä lennonjohtotorniakaan ole tontille rakennettu. Näyttää siltä, että ne lentävät toisiaan päin. Kuitenkin aina viime tingassa joku niistä tekee väistöliikkeen. Voin rauhoittua ja hakea kameran. Niistä on kuitenkin mahdotonta saada valokuvaa.
Monia muitakin surisijoita ja pörisijöitä on liikkeellä runsain mitoin.
Tässä pari pörriäistä mesiretkellä Afrikan sinililjassa. Sain kauan kaipaamani kasvin biologiystävältäni, Teukalta,  tänä keväänä.
Kallionauhuksissa kuhisee erilaisia perhosia. Tässä yksilössä on pari perhosta. Isoja perhosia on Suomessa jopa tuhat erilaista. Olisivatko nämä amiraaleja!
Tässä nauhuksessa on mielestäni pari neitoperhoa.
Pikkuperhosia Suomessa lienee parisen tuhatta. Tätä kaunista keltaista yksilöä, joka vierailee rantakukassa alalammella, en tunnista.

4 kommenttia:

 1. Näyttäisi Sitruunaperhoselta. Piitu laittoi blogini perhosjuttuun tämän linkin, jossa on paljon lajeja ja hyvät kuvat perhosista.
  http://www.ksml.fi/teemat/luontokuvat/perhoset/

  VastaaPoista
 2. Olitpas saanut vangittua oivasti juuri tuon ilmatilakonsertin, mikä meidänkin pihalla on meneillään. Surina on suorastaan huumaava ja meno sen kun kiihtyy kiihtymistään. Mikäs ihanuus tuo afrikan sinililja oikein on?

  VastaaPoista
 3. Tuija, kiitos linkistä!

  Jori, Afrikan sinililja tai sinisarja on vanha ruukkukasvi. Sillä on liljan lehdet ja upea sininen kukinto. Sitä kasvatetaan isossa ruukussa ja talvetetaan sisällä. Voi sen tietysti kukkapenkkiinkin laittaa kesäksi, mutta helpomapaa on siirrellä pelkästään ruukkua keväisin ja syksyisin. Kukkiakseen tarvitsee lämpöä, paljon kosteutta ja lannoitusta.

  VastaaPoista
 4. Kyllä vaan, amiraaleja ja neitoperhosia olet saanut vieraaksesi:) Ne juuri tunnistan nokkosperhosen ja suruvaipan lisäksi;) Ihania kukkia!

  VastaaPoista