Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 8. elokuuta 2010

Vielä on kesää jäljellä...

Ehdin jo viikko sitten surra kesän loppua, kun kalenteri käännähti elokuun puolelle ja oli hyvästeltävä tuo ihanan raukea heinäkuu. Tänään kuitenkin aurinko paistaa ja tuo käsittämättömän lämmin sää jatkuu. Ilmassa on samalla valtava kosteus, joka helpottaa elämistä ja olemista.
Tänään on ollut vapaapäivä eikä yhtään bussia ole ajanut pihaan. Uskaltauduin uimapukuun ja olen koko päivän laittanut vanhaa kukkapenkkiä uuteen uskoon. Ensin putsasin penkistä kottikärryllisen rikkaruohoja ja sitten kaivoi ylös osan taimista ja siirtelin ja sommittelin. Istutin uusia taimia. Iiihanaa!!!
Kuuma oli, mutta ei liian kuuma. Ehkä elokuu on tietyllä tapaa armollisempi. Aurinko paistaa jo matalammalta kuin heinäkuussa.
Pidin keskipäivällä paussia ja hipsin kamera kädessä tutkimassa kukkivia kasveja.
Jaloangervot kukkivat. Niitä kukkii eri puolella tonttia. Valkeat ovat jo kukkineet. Vaaleanpunaisia on vielä kukassa. Yläkuvassa kukkii isojaloangervo Särkän taimistolta ja alakuvassa viime vuoden uutuus Juha Toikan Viherpeukaloista.
Suosikkikasvini, ranskan tulikukka on parhaimmillaan.
Vironperällä kasvaa toistakymmentä erilaista angervoa. Niiden kukintaa riittää koko kesän ajaksi. Nyt on tummaruusuangervo kukassa.
Perhoset ja kimalaiset viihtyvät tsinnioissa.

4 kommenttia:

 1. Ihastuttavaa kukkaloistoa. Angervosi näyttävät viehättäviltä. Vai bussilasteittain ihmisiä=) Mahtavat ihastella puutarhaasi ja nautiskella virtaavista vesistä, kaarisilloista ja istutuksistasi. Niin ainakin tekisin heinä

  VastaaPoista
 2. Hannele, lasket vielä syyskuunkin kesäksi. Toivotaan, että se on lämmin tänä vuonna.

  Jori, tämä on kotimuseo, joten porukkaa käy täällä. Siinä sivussa jotkut ovat kiinnostuneita puutarhastakin. Toki pieni osa, mutta onneksi niitäkin on joskus mukana.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän toki kesä kestää vielä kauan!!! Mun jaloangervot ovat jo lopettaneet kukintansa. Todella kaunis tuo ranskalainen tulikukka! Zinniat ovat mahtavat! Terv Mimi

  VastaaPoista