Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 29. elokuuta 2010

Trooppiset kasvit

Tänä kesänä on välillä tuntenut asuvansa ja elävänsä tropiikissa.  Hellettä on piisannut. Eikä sitä ole päässyt pakoon oikein mihinkään. Varjossakin on ollut kuumaa. Useat kasvit ovat kärsineet kuivuudesta. Meillä on kuitenkin ollut kaksi kasvia, jotka ovat nautiskelleet kesästä toden teolla. Toinen on, yllätys, yllätys, varjossa viihtyvä kasvi - laakerikirsikka.
Laakerikirsikka, joka on vuodesta toiseen lähinnä joten kuten selvinnyt, on tänä vuonna kasvattanut valtavan määrän uusia kiiltäviä lehtiä. Se kukkii alkukesästä valkein, melko mitättömin kukin.

Toinen tämän kesän lämmöissä kukoistava kasvi on kanna.
Olen istuttanut kannan mukuloita navetasta löytämääni heinäkärryyn ja useaan ruukkuun.

Se jopa kukkii nyt.
Useimpana aiempana kesänä se ei ole ehtinyt kukkaan.
Tiedän, että se tykkää runsaasta lannoituksesta. Olen istuttaessani lisännyt kompostimultaa ja vähän orgaanista lannoitetta, jonka jälkeen ovat saaneet olla omillaan.3 kommenttia:

 1. Laakerikirsikka on huikean kaunis! Toki myöskin kanna, mutta laakerikirsikka on mulle aivan uusin tuttavuus! Mistä sellainen on hankittu? Terveisin Mimi

  VastaaPoista
 2. Laakerikirsikka kuulostaa aivan uudelta tuttavuudelta. Komealta näyttää lehvästö ainakin. Kestääkö tuo talvet ulkosalla vai kuljetatko kannojen seuraksi kellariin? Kannasikin ovat varsin komeita.

  VastaaPoista
 3. Laakerikirsikat hankin jo vuosia sitten erään espoolaisen taimitarhan syysalennuksesta.
  Kyllä ne voi jättää uloskin talveksi. Osa niistä onkin. Tuon suurimman olen kyllä talvettanut sisätiloissa.

  VastaaPoista