Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 25. elokuuta 2010

Tunnustus ja paljastuksia

Jorille kiitos blogitunnustuksesta!
Olen todella ällikällä lyöty! Mutta mielissäni. Tuntuu hyvältä. Koen, että olen vasta-alkaja tässä blogimaailmassa ja sitten saan tunnustuksen konkarilta. Mikä kunnia! Kiitos!
Palkintoon liittyy seitsemän paljastusta. Tässä ne tulevat:
1. Olen yltiöoptimistinen!
Mitä se tarkoittaa puutarhassa:
Pari viikkoa sitten kylvin ostosiemenet suoraan kukkapenkkiin. "Onhan vielä lämmintä ja nyt on alkanut sataakin. Kyllä ne sieltä varmaan nousevät. Niinhän ne luonnossakin lisääntyvät."
2. Olen fiilisihminen ja toimin impulssiivisesti.
Mitä se tarkoittaa puutarhassa?
Perustan pionipenkin ja vuoden kuluttua havaitsen, että siellä kasvaa muutaman pionin lisäksi toistakymmentä muuta kasvia.
3. Innostun helposti uusista asioista.
Mitä se tarkoittaa puutarhassa?
Haluan jatkuvasti laajentaa puuutarhaani. Koko piha on täynnä puolivalmiita projekteja.
4. Olen suurpiirteinen.
Mitä se tarkoittaa puutarhassa?
Kukkapenkeissä kasvaa runsaasti myös villivihanneksia (lue: nokkosta) ja peittoperennoja (lue: perusvuohenputkia) sekä luonnonkasveja (lue: leskenlehtiä, hanhikkeja, rönsyleinikkiä ja monia muita)
5. Rakastan keijuja ja enkeleitä.
Mitä se tarkoittaa puutarhasa?
Puutarhassa kasvaa keijuangervoa, keijuängelmää, keijunmekkoja ja noin kymmenen enkelipasuunaa.
6. Rakastan tuoksuja.
Mitä se tarkoittaa puutarhassa?
Puutarhassa kasvaa seitsemän pihajasmiketta, kurtturuusuja, syreenejä, pioneja, keltapäivänliljoja ja monia muita tuoksuvia liljoja, suopayrttiä, illlakoita, tuoksupelargoneja, yrttejä jne.

7. Olen epämusikaalinen ihminen, joka pitää musiikista. Valitsin aviomiehekseni musikaalisen miehen, joka on innostunut kokeilemaan  eri instrumenttien soittamista.
Mitä se tarkoittaa puutarhassa?
Kun kärräsin multaa edelisessä espoolaiskotini rivitalopihassa illalla yhdessä naapurimiesten kanssa, mieheni soitti pianoa. Hän avasi oven pihalle, jotta vaimo voi nauttia myös sulosävelistä puutarhatöissään. Miten huomaavaista!
Ojennan palkinnon puolestani seuraaville:
Tuijalle, joka tekee upeita kuvakoosteita rehevästä puutarhastaan.
Sannille, joka askaroi valtavien rakenteiden kanssa puutarhassaan ja perusti puutarhayhdistyksen.
Titelle, joka dokumentoi yhden naisen pitkäjänteistä hirsitalon kunnostusurakkaa ja kertoo siitä toisella kotimaisella kielellä - itselleen hankalammalla.
Mimille, joka uskollisesti on kuvannut runsaslajista saaristopuutarhaansa ja rakensi kauniin kasvihuoneen.

7 kommenttia:

 1. Oi kiitos! Otan suurella kunnialla vastaan blogiawardin. Ai että paljastuksia, täytyypi ruveta miettimään.....
  Terv Mimi

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon tunnustuksesta ja hauskat tunnustukset sulla! Musikaalisesta miehestä olisi varmasti iloa!

  VastaaPoista
 3. Onnea Irene tunnustuksesta ja kiitos paljastuksista. Kaunista! :)Hanna

  VastaaPoista
 4. Oi - kuulosti niin tutulta niin kovin tutulta. Selvää hengenheimolaisuutta. Vain tuo ikkunastakantautuva pianonsoitto on meillä vaihtunut rumpujen sykähdyttävään rytmiin, mikä tempaa mukaansa ja kaikuu aina naapurustoonkin asti tahtdittaen askeleita.

  VastaaPoista
 5. Minä haluaisin ja kuulla soittoa. Katselin eilen pianoja huutonetissä. haluaisin mustan, vanhan pianon. Miehet haluaisivat rummut. Kukaan ei soita mitään :)

  Olisin itse voinut kertoa itsestäni myös nuo kohtasi 2,3, 4 ja 6. Tuoksut ovat minulle hyvinn tärkeitä ja minulla on hajumuisti. Muistan vieläkin, miltä mummoni tuoksui ja hän on kuollut 1985. Samoin muistan pappani erään villatakin sekä koko papan tuoksun, hänkin kuollut jo 1987.
  Tuoksujuttuun liittyy kyllä myös se, että olen herkkä pahoille hajuille. Pahat hajut häiritsevät minua todella herkästi. Olen myös pari kertaa herättänyt ihmisiä savun hajun takia. Sitten, kun kaikki etsivät savun lähdettä eikä kukaan haista mitään, joku viimein haistaa ulkona, jonkun kaukaisen savun ja kaikki menevät turvallisesti nukkumaan.

  Mukavaa viikonloppua Vironperälle, kiitos tunnustuksesta. Sinutkin olisin voinut aivan hyvin nimetä. Olen aivan koukussa blogiisi.

  VastaaPoista
 6. matti myöhänen..

  Kiitos Irene. Kylläpä lämmitti.MUtta sinun bloggisi on nin kaunis..

  Kamalan pitkä tauko ollut omassa blogissani koska kesälomaan meni melkein 7 viikkoa eikä siellä ole nettiä mikä on oikeastaan ihan kivaa. JA sitten kun tulin töihin onnistuin tuhoamaan koko kovalevyni ja viikon aikana elin joka päivä kauhun tunnelmissa; Onko koko työhistoria mennyt, ja onko koko Kääpälän kesä ja koko arkisto kadonnut.

  KOvan työn takan oli mutta IT nörttimme duunissa siis onnistuivat palauttaman kaiken kovan työn jälkeen. Eli aloitan taas kirjoitukseni. 7 paljastusta tulee vasta vähän myöhemmin.

  VastaaPoista