Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


tiistai 7. kesäkuuta 2011

Lintuja ja pesiä

Jo aamulla tunsi ihollaan, että kuuma päivä tästä on tulossa.
Västankvarnin martat pyörähtivät meillä. Tulivat tuosta naapurista bussilla.
Ihmeellistä, miten lähelle on niin pitkä matka. Itsekin tuota kummeksuivat.
Avasin alatalosta ovet, että ilma vähän vaihtuisi. Sainkin saman tien seuraa. Kaksi talitiaista lensi sisään. Hömpät lentelivät ikkunoita päin hädissään.

Mietin tarkasti kulkusuuntiani, että saisin ne uloshäädetyiksi ilman pahempaa stressiä. Onnistuin lopulta.
Terassilta löysin linnunpesän. Näkyy olevan harmaasiepon pesä. Pääsivät sen yllättäen rakentamaan, kun emäntä vieraili Pohjanmaalla viikonloppuna. Saas nähdä saadaanko noista munista lentokelpoisia poikasia. Kovin on huonoon paikkaan pesä rakennettu.
Ylätalon terassilla on näköjään samanmoinen. Siellä on ehkä paremmat mahdollisuudet poikasilla, koska liikenne on vähäisempää.

7 kommenttia:

 1. Harmaaseippo on suloinen lintu. Ehkä tiedätkin, että pikkulinnut ovat puutarhurin parhaita ystäviä, sillä ne syövät kirvoja ja muitakin tuhohyönteisiä.

  Kaunis kuva talosta - jälleen ja tintti salin sohvalla on hauska.

  VastaaPoista
 2. Mainio juttu, tuo tintti: ei kai tehnyt tahroja hienoihin kalusteisiisi?

  Mukavaa kesänjatkoa sinulle, Irene, ja kiitos postauksesta<3

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti linnunpesän kanssa käy hyvin.

  Meillä myös joskus linnut ja oravat tulevat sisään avoimesta terassin ovesta. Oravat käyttäytyvät kauniisti ja menevät itse uloskin, mutta muutama linturessu on ollut vähän säikähtäneitä. Parhaiten ne saa ulos kun vetää verhot ikkunoiden eteen ja pitää ovet auki. Löytävät valon avulla ulos ovesta.

  Kerran tuli sisään heinäsirkka ja minä ihmettelin, kun sisällä kuului heinäsirkan sirinä niin kovana, D! Pääsi sitten kyllä ulos. Ja kerran ihmettelin, kun keittiön pöydän alta kuului linnunlaulua. Tinttihän se siellä. Ja lensi ulos sitten ihan kiltisti:)

  VastaaPoista
 4. Sulla on varmaan kesällä siellä Vironperällä vilskettä ja vilinää. Kovasti vierailijoita. Haluasin kyllä itsekkin tulla käymään.
  Voi noita lintuja kun ne kevään huumassa rakentelevat pesät mihin sattuu..meillä teki harakka pesän etupihan mäntyyn.Siellä se nököttää...

  Ihanaa viikon vaihdetta sinulle Irene.

  VastaaPoista
 5. Leena, täällä on urakoitu pönttöjä puihin ihan vana sen takia, kun tykätään linnuista ja ymmäärretään myöskin tuo heidän puhdistustehtävä.

  Inkivääri, tintit ja muut pikkulinnut ovat ihania.

  Aili-mummo, eivät tintit ehtineet sotkea sisällä. Sitä enemmän oli sotkua huvimajassa, josta eilen päästin neljä kertaa pikkulintuja pihalle. Nyt on sielläkin ikkuna auki niin osaavat poistua.

  Sussi, oravia ja heinäsirkkoja ei ole täälläpäin vielä sisätiloissa näkynyt. Verhoja ei voi vetäää ikkunan eteen, kun sellaisia ei ole. Nautin maisemasta paljaaltaan, kun ei ole naapureitakaan näköetäisyydellä.

  Tuija, vilskettä ja vilinää on tähän aikaan kesästä. Eilen oli Minna Canthin seura ja huomenna tulee Menieriyhdistys. En niistä yleensä paljon kirjoittele. Ensi viikolla on vielä aika vilinää ja sitten hetkeksi hiljenee. Tervetuloa Vironperälle!

  VastaaPoista
 6. Siinäpä seuraa sinulle, ihanan kukkivaa siellä nyt.

  VastaaPoista