Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


perjantai 1. heinäkuuta 2011

Pöllönpönttöjä metsään

Navetassa on majaillut Urosen Erkin tekemiä pöllönpönttöjä. Jokaisella linnunpöntöntekijällä on oma käsialansa.  Erkki kaivertaa runkoon pesät. Nyt on juuri sopiva aika etsiä pesille sopivat puut. Pöllöt saattavat etsiä kelvollista kotia jo tammikuussa. Tuolloin on aina niin paljon lunta metsässä, että pönttöjen ripustelu on jäänyt.
Pöllönpönttöjä on ripusteltu aikaisemminkin. Telkät ovat niitä asuneet. Myyriä on monena vuonna ollut riesaksi asti, joten pöllöjä, lehtopöllöjä, helmipöllöjä tai mitä tahansa lajitovereita toivotaan tontille. Miten niitä nyt sitten saisi houkutelluksi asukkaiksi? Mitäs kunnanisät lupaavat, että saavat kunnon veronmaksajia uusille asuinalueille? Minä lupaan ilmaiseksi kelpo asunnon, mukavat ruoka-apajat, rauhallisen ympäristön ja kauniita maisemat suoraan pesäkolosta.
On myös varaa valita, minkälaisella konstruktiolla haluaa kotipesän kiinnittyvän  puuhun. Ihan vaan suoraan runkoon köytettynä tai kepin nokassa keikkumassa. Kotopuu vaihtoehtojakin on havusta koivuun. Täällä nämä nyt odottelevat jo hyvissä ajoin valmiina pöllöjen ja cityhuuhkajien huoneiston katsastuskierroksia.
Maisemat eivät ole pöhkömpiä!

6 kommenttia:

 1. Totta kai nyt pöllöt tulevat samaan maisemaan kuin Johannes ja Kyllikki Virolainen, asumaan;D
  Ei kukaan oikea pöllö osaa kauniin, rauhallisen metsän kutsua vastustaa<3

  VastaaPoista
 2. Pöllömetsä oliskin niin hieno! Mie ostinkin semmoisen perhospöntön tänään. Ettö pönttöasioilla ollaan oltu molemmat :)

  VastaaPoista
 3. Ei "pöllömpi" ajatus viedä metsään pöllöille koteja. Jospa ne cityhuuhkajatkin osaisivat muuttaa pois kaupungista.
  Aika majesteettinen näky kun metsän siimeksessä liitelee huuhkaja, kerran olen nähnyt ja kieltämättä säikähdin..

  VastaaPoista
 4. Aili-mummo, toivotaan etteivät osaa vastustaa.

  Sanni, molemmat pöntöt houkuttelevat hauskoja asukkeja.

  Minttuli, en ole koskaan huuhkajaa nähnyt, mutta toivoisin joskus näkeväni luonnossa.

  VastaaPoista
 5. Linnunpönttöjen ripustaminen puihin on tärkeä homma! Isäni teki niitä pönttöjä aika lailla ja ripusti niitä, me ollaan yritetty hoitaa niitä asianmukaisesti. Toivottavasti pöölöt löytävät tiehensä vironperään!! /Mimi

  VastaaPoista
 6. Mimi, myös minun rakas isäni ripusti paljon linnunpönttöjä sukumme kesämökille Pohjanmaalla. Ehkä juuri sen takia pidänkin sitä niin tärkeänä.

  VastaaPoista