Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 26. heinäkuuta 2012

Luomutilalla Karjalohjalla


Nam, mansikkaa! Nyt on herkuteltu mansikalla, ensin ihan vaan napostellen, sitten jäätelön kanssa ja aamulla smoothiessa. Pakkaseenkin sujahti muutama litra. Nyt on sitten vihdoin ja viimein kesä!


Olin Lohjan seudun lähiruokayhdistyksen kanssa retkellä Ali-Alhan luomutilalla. Se on viljatila, jossa viljellään myös marjoja. Mansikan poiminnan lisäksi siellä voi poimia vadelmia, mustaherukkaa ja karviaismarjoja.
Tiedätkö, mistä erottaa helposti, viljelläänkö mansikkaa luomuna vai ei? Tutki löydätkö viljelmiltä hämähäkkejä. Jos niitä on, voit luottaa siihen, että kyseessä on luomumansikan viljely.


Tilan isäntänä toimii Kirsi Ali-Alha.


Vadelmat eivät olleet vielä valmistuneet. Karjalohjallakin on ollut kylmää ja sateista. Mutta herukkaa pääse poimimaan jo perjantaina.


Tilalta lähti mukaani myös mansikkamehua, uusia perunoita, herneitä, luomukaurahiutaleita ja tummaa spelttivehnäjauhoa. Kyllä nyt on terveellinen olo! Ne vadelmat täytyy vielä käydä hakemassa.


7 kommenttia:

 1. Tuli paljon kotiin tuomisia, ja turvallista kotimaista ruokaa!!

  Hyvää ja kaunista viikonloppua, Irene.<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, tuntui niin mukavalta kantaa kotiiin noita ruokakomeron täytteitä. Kotimaista ruokaa, niinpä, ja omin aistein käyty paikan päällä tutkimassa kasvuolosuhteita.

   Lämmintä viikonloppua Sinulle!

   Poista
 2. Minua on aina hirvittänyt ajatella, että perinteisessä viljelyssä myrkytetään samalla myös hyödylliset pieneliöt ja hyönteiset. Ja myrkkyjäämät syötetään sitten ihmisille siinä sivussa, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, siinä menee lapsi pesuveden mukana.
   Suurien sato-odotusten toivossa ihmiset varmaan alun perin ryhtyivät käyttämään turhan jämeriä aseita.

   Poista
 3. Vadelmien kypsymistä täälläkin odotellaan. Muutaman olen jo päässyt maistelemaan ja ovat niiiin hyviä :)

  VastaaPoista
 4. Katja, me poimimme tontilta sen verran, että saimme jäätelön kaveriksi. Muutamia on jo kypsynyt, mutta ei vielä pääsato. Meillä ei tuota vadelmaa ole pakastamiseen asti.

  VastaaPoista
 5. Pitäisi mennäkin käymään tuolla tilalla, aika lähellä kun asustellaan. Haluaisin myös ostaa tomaattia jostain isompia määriä, että voisin keittää sosetta talvea varten pakastimeen.

  VastaaPoista