maanantai 2. heinäkuuta 2012
Villivihanneskurssi Vironperällä
Tänään retkeiltiin Vironperän tiluksilla keräämässä villivihanneksia.
Lohjan seudun lähiruokayhdistys järjesti villivihanneskurssin.
Ohjaajana toimi ravinto- ja fytoterapeutti Mia Paaso.
Keräsimme kuusenkerkkiä, joista Mia valmisti meille teetä. Hunajaa kyytipojaksi ja hyvää oli.
Nokkonen on tämän vuoden rohdoskasvi, joka on hyvän kunnon, vastuskyvyn, elinvoiman ja virkeyden lisääjä. Poimimme myös voikukan, maitohorsman, poimulehden, piharatamon, siankärsämön ja vuohenputken lehtiä.
Pian maitohorsmat kukkivat. Kerää niitä ja huuhtele kukinnot , laita veteen ja vielä ripaus luomusitruunaa. Saat hyvää kesäjuomaa.
Lopuksi vielä söimme vuohenputki-basilika -juustopiirasta. Pellilliseen piirasta oli lisätty 4 dl hienoksi hakatua tuoretta vuohenputkea ja 10 basilikanlehteä. Maistui hyvin koko ryhmälle.
Osan meidänkin puutarhan vuohenputkesta kannattaa kompostin ohella piilottaa salaatteihin, piiraisiin ja keittoihin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
jännää, sitä on paljon syötävää, minulla on pari hyvää kirjaa..
VastaaPoistaHannele, meillä todella riittää tuota syötävää ihan omista kukkapenkeistä ja pellonpientareilta.
PoistaOlin ihan unohtanut vuohenputken monikäyttöisyyden, täytyy taas kaivaa vanhat kirjat esille:)
VastaaPoistaSussi, sitä voi kerätä vieläkin. Luulin, että sitä voi käyttää vaan toukokuussa, kun lehdet ovat vielä ihan pieniä.
Poista...kunhan tunnistaa kasvit ensin oikein!!
VastaaPoistaAili, todella parempi on tunnistaa ettei syö mitään myrkkykasvia. Tällä kurssilla opeteltiin ihan vaan noita tavallisempia. Sitten kun taidot kasvaa voi siirtyä syömään muitakin.
PoistaTuollaista ei tulekaan mietittyä,kun tuolla kukkamailla nyhtää rikkaruohoja,jotta osan voisi ihan hyötykäyttääkin :)
VastaaPoistaKatja, todella voi. Ei tarvitse aina syödä pelkästään keittiöpuutarhasta tai kipittää kauppaan.
PoistaEi ole totta, ei ole käynyt kyllä mielessä, että vuohenputkesta voisi tehdä piirakkaa.
VastaaPoista