Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 23. elokuuta 2012

Satoa lavakauluksissa


Satoa riittää kuudesta lavakauluslaatikosta. Auringonkukat, isot samettikukat, kehäkukat  ja gladiolukset  koristavat laatikoita.Haluan kukkia joka paikkaan - myös vihannesten keskelle.


Olen ehdottoman viehättynyt tähän tapaan kasvattaa keittiöpuutarhaa. Sato on ollut runsas. Tuhoeläimiä ei ole juuri ollut. Yhden kaalimadon olen nähnyt ja rucolassa on ollut hieman kirppoja. Rucolaa on syöty koko kesä. Rikkaruohoja ei juurikaan ole ollut. Valitsin Kekkilän mullan. Minulla riittää muualla puutarhassa noita "villiyrttejä" ihan tarpeeksi. Niitä en halunnut enää näihin uusiin kasvualustoihin.


Ensi kesänä vähennän lajikemäärää ja lisään suosikkivihanneksia. Herneitä pitää saada ehdottomasti enemmän. Ne loppuivat ihan liian nopeasti, samoin tilli. Haluan runsaan kruunutillikasvuston ensi kesänä. Salaattia ei ole koskaan liikaa. Retiisit loppuivat myös aivan kesän alussa. Kesäkurpitsat ovat anteliaita. Kiitos! Käytän niitä myös runsaasti.


Kiinan parsakaalia en oikein osannut käyttää. Härkäpavut olivat myös pieni pettymys. Joku muu papu voisi olla parempi. Lehtikaalia haluan myös kokeilla ensi kesänä.


Laatikot ovat niin lähellä taloa, että salaattien, pinaattien ja yrttien jokapäiväinen saksiminen ruoanlaiton yhteydessä on helppoa. Helppohoitoisuus on tärkeä kriteeri minulle tällä hetkellä. Ylijäämää ei juuri tule olemaan eikä valtavaa säilömisrumbaa. Voin lämpimästi suositella muillekin tätä kasvatussysteemiä.

4 kommenttia:

 1. Ehkä ensi kesänä saan minäkin aikaiseksi tuota kokeilla...tyttärellä jo toista kesää lavat käytössä ja tykkää kovasti.

  VastaaPoista
 2. Elokuu on kotiviljelijälle sitä palkitsevinta aikaa. :) Meillä kävi puolestaan niin, että tilli onnistui lavakaulukissakin ihan ookoosti mutta kasvoi maassa paljon paremmin, ja sama näytti oleva naapurin aidan puolella. Ensi vuonna aionkin varmuuden vuoksi laittaa lavan lisäksi hieman tilliä myös maahan kasvamaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkia, salaatteja ja mitä kaikkea..;))))

  Innostavaa kun 'uusi' asia onnistuu!<333

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla onnistuneista kokemuksista. Pitää varmasti itse ensi vuonna kokeilla.

  VastaaPoista