Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 6. kesäkuuta 2013

Lumipalloja helteessä


On niin kuuma! En ryhdy valittamaan. Vasta reilu kuukausi sitten päästiin lumista eroon. Hakeudun lumipallojen ääreen. Ehkä näky viilentää. Lumipalloheiteni on todella runsastunut viime vuodesta. Se taitaa pitää helteistä.


Laukka riisuu huppunsa. Vielä eivät nuput ole avautuneet.


Villiyrttikurssin jälkeen yritän pienin askelin opetella käyttämään arjessani noita ravinteikkaita kasveja. Eilen illalla tarjosin kokouksen naisporukalle pellillisen fetakasvispiirakkaa. Piirakan pohjalle saksin kukkapenkeistäni pienimpiä vuohenputkia. Suuremmat viskoin mäkeen. Kuulemma maistui ihan hyvälle. Niin ja oli terveellistä.


17 kommenttia:

 1. Onko siellä kuuma, saat lähettää osan asteista tänne jos pystyt ;-) Tosin tänään ei ole valittamista kun on lähes 20 auringossa ja tuulettomassa paikassa, mutta pari päivää sitten oli vain 11 astetta lämmintä.
  Hienoa että käytät tontin antimia. Minäkin käytin nyt ensimmäistä kertaa koiranputkea, yhdessä nokkosen ja voikukan kanssa keittoon, hyvää oli.
  Ihanat heisi ja hajulaukka, täytyypä käydä katsomassa ovatko omani noin pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, meillä ovat helteet jatkuneet monta päivää. Viime yönä helpotti. Sade tuli ukkosen kanssa. Kiva, kun ei tarvitse kastella ja jaksaa taas paremmin puuhastella puutarhassa.
   Opettelen pikkuhiljaa käyttämään arjessani noita ilmaisia ja ravitsevia puutarhan antimia. En aio hurahtaa täysillä.
   Luulen, että tarkoitat vuohenputkea etkä koiranputkea.

   Poista
 2. Lumipalloheisi on täälläkin upeassa kukassa, mutta joku ihme mato syö lehtiä...jo viime kesänä saman huomasin...toivottavasti ei tapa kasvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, huomasin, että muutamassa lehdessä on meilläkin reikiä. Ei mitään suurta ötökkäinvaasioita, mutta vähäsen.
   Minullakin on sellainen käsitys, että heiteen tulee helposti jotakin ötököitä. Onneksi olen toistaiseksi säästynyt. Tuo ei ole liian kuuma kasvupaikka.

   Poista
 3. Viilentävän suloisia lumipallosia :) Kaunis kuvasarja laukasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, puhtaan valkeat lumipalloset ovat jotenkin niij raikkaita.
   Laukka ei ole vieläkään avannut nuppujaan. Minusta on hauska seurata tuon kukan kehitystä.

   Poista
 4. Lumipalloheisi kukkii todella runsaasti ja kaunis on! Ihmeen vähän tänä vuonna siinä on noita kirvoja, ei ole tarvinnut torjua ollenkaan (vielä)
  Feta-kasvispiirakka on makoisaa ja mukavan värikästä, nam!
  Kauniita kesäpäiviä Vironperälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, millä sinä niitä torjut? Minun ei ole vielä tarvinnut koskaan torjua, mutta heiteni on vasta muutaman vuoden ikäinen.
   Piirakanloppua riittää minulle vielä tänäänkin lounaaksi. Hyvää on, nam.
   Lämpimiä päiviä sinule!

   Poista
  2. Meillä on tuo mäntysuopa- tai Toluliuos 10%. Niin ja nokkosistakin saa kun niitä liottelee vedessä muutaman päivän ja viikon ajan.
   PS: vieläkään ei kirvoja, peukut pystyyn!!!

   Poista
 5. On se kyllä ihme, miten nopeasti siirryttiin talvesta heti kesään, mahtavaa. Pitäisi itsekin opetella erilaisten villinä kasvavien hyötykasvien käyttöä. Tämä oli hyvä muistutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, ensin odoteltiin viikosotalla kevättä tulevaksi ja sitten se tulikin oikein ryminällä. Ei meinaa perässä pysyä. Miten ihmeessä se on noin kirinyt.
   Villiyrttejä riittää varmaan kaikkien pihassa. Niitä vähän saksitaan vaikka muun salaatin sekaan, avot!

   Poista
 6. Lumipalloheisin on niin tosi kaunis. Vastapäisessä naapurissa kasvaa, joten saan onneksi ihailla ikkunasta. Vähän niinkuin olis omalla pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, sama se onko omassa pihassa vai naapurin, kunhan siihen on hyvä näköyhteys. Samalla sitä sulostuttaa naapurinkin elämää, kun istuttaa kaunistuksia pihalleen.

   Poista
 7. ihani akuvia Irene ! lumppari oli yks mun suosikeista ja on kai se edelleenkin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, lumppari on todella raikas ja kaunis kasvi, Se oikein hehkuu viattomuuttaan vahvan vihreyden keskellä.

   Poista
 8. Minä pidän vuohenputken mausta:)

  Lumipalloheisiä en ole nähnyt yhtään meilläpäin. Upeat pallot! Jotenkin tuntuu, että Espoossa yhä harvempi harrastaa puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, lumipalloheisi on oikeastaan vanha kasvi, jota on kasvatettu paljon Pohjanmaallakin. Se on kait tullut uudelleen muotiin Chelsean puutarhanäyttelyn myötä, kun se ruotsalainen suunnittelija ainakin käytti sitä voittajapihassaan.
   Hassua jos espoolaiset eivät harrasta puutarhanhoitoa!

   Poista