Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 21. huhtikuuta 2014

Huikea pääsiäinen


Aivan huikean ihana pääsiäinen on ollut tänä vuonna. Tänään meillä on + 19 astetta varjossa. Nyt voin jo antaa anteeksi ilmojenhaltijoille sen kammokokemuksen vuosien takaa, kun olin odottanut pääsiäistä monta viikkoa. Pääsisin vihdoin puutarhahommiin ja annas olla, kun pitkäperjantaiaamu valkeni, oli tosi valkoista. Koko pääsiäisen satoi lunta ja tunsin itseni raskaasti petetyksi. Tämä pääsiäinen korvaa kyllä kaikki ikävät muistot.


Puutarhakalusteet on saanut nostella valkovuokkomättäille.


Elämä voi sitten olla ihmeellistä. Kuinka muutama pienen pieni, tuskin näkyvä, siemen saa ihmisen siirtämään lähes vuoria. Kun niitä siemeniä laittaa pikkuiseen rasiaan, pitää jo kohta jakaa hentoja versoja useampaan astiaan. Astioita kiikutetaan sitten paikasta toiseen ja kun ne eivät mahdu edes kasvihuoneeseen, on rakennettava kasvatuslaatikko ulos. Nyt sitten tajusin etteivät ne tulevat perennat mahdu kukkapenkkeihin. On siis rakennettava uusia penkkejä. 


Koko pääsiäisen olen sitten rahdannut haravointijätettä tähän rantapenkereelle. Ja päälle kippasin kymmenen kottikärryllistä multaa. Ja kuvassa, niinkuin luonnossakin,  se näyttää pienen pieneltä kasalta. Se on yksi näitä ison tontin haittapuolia. Parin päivän työtä ei edes huomaa.
Nyt kyllä haluaisin antaa pari neuvoa aloittelevalle harrastepuutarhurille:
1. Kun tilaat multaa, sitä ei kannata kipata tontin alakulmaan.
2. Multakasan päälle kannattaa heittää joku pressu. Ihan vaan sen takia, että jos vielä seuraavana kesänäkin tarvitset multaa, niin siitä ei tarvitse seuloa sitten kaikkia rikkaruohojen juurakoita.


Sillä aikaa, kun kärräsin multaa, leikkimökin takana tapahtui jotakin mielenkiintoista, josta kerron sitten myöhemmin.

10 kommenttia:

 1. Ihania orvokkeja komeissa ruukuissa! Suurella tontilla kyllä tuntuu, että tekemistä olisi joka nurkalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, nuo komeat ruukut ovat vietnamilaisia teekuppeja, jotka jo joku vuosi takaperin ostin kirppikseltä. Ne tuovat mukavasti väriä terassille.

   Poista
 2. valkovuokkoalue näyttää todella kauniilta! Ja puutarhurilla riittää aina töitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, valkovuokkomättäät ovat nyt kauneimmillaan ja niitä on monessa paikassa tällä tontilla. Valkovuokko taitaa olla vuohenjuuren ohella tämän paikan peruskasvustoa.

   Poista
 3. Juu-u pitkäperjantaina ei satanut räntää kuten tavallisesti
  XD.
  Antoisia kevätpäiviä puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina, näillä pyhien keleillä on niin suuri merkitys monelle. On se hienoa, että nyt saatiin nauttia. Vaikka jotkut kyllä joutuvat olemaan työmaalla - harmillista. Suurin osa ihmisistä kuitenkin oli vapaalla.

   Poista
 4. Onpa teillä siellä Lohjalla ollut lämmin sää, meillä nousi mittari eilen vain 14 asteeseen!

  Kevät on ihanaa aikaa ahkeralle kotipuutarhurille:)
  Onnea ja menestystä sinulle, Irene! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, lämmintä oli pääsiäisenä ja tänään on ollut 20 astetta. Siksi valitsin tälle päivälle työlistalle ulkotyöt. Huonommalla kelillä voi sitten tehdä sisä- tai toimistotöitä.
   Aurinkoista viikkoa sinulle!

   Poista
 5. Hauskaa, kun puutarhastelussa tulee näitä hetkiä, että pitää yllättäen laajentaa istutuksia, kun "vahingossa" on tullut kylväneeksi kaikki saatavilla olevat siemenet, ja sitten ihan yllättäen taimista on ylitarjontaa. ;) Tutulta kuulostaa. Kanssakulkijoilla on välillä päivittelemistä, että jahas, taas uusi kukkamaa...? Pääsiäisloman sää oli kyllä niin ihmeellisen ihana tänä vuonna! Kohtahan se on toukokuu...

  VastaaPoista
 6. Laura, ei sitä keväällä pysty pitämään sormiaan erossa mullasta ja siemenistä, joten se on menoa sitten taas. Muut saavat ihmetellä...
  Kyllä nyt on jo toukokuun kelit vaikka huhtikuuta näyttää kalenteri.

  VastaaPoista