Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ikkunalaudat notkuvat


Ikkunalaudat ja ikkunanvieruspöydät ovat nyt täynnä kylvöksiä ja pikkutaimia.Markettoja, petunioita, samettikukkaa, punavaulaa, laventelia, keijunmekkoa, kosmoskukkaa, salkoruusua, hopeavitjaa, kesäpäivänhattua, revonhäntää, kesäkaihonkukkaa, hopeatädykettä.....


Vihannesten siemenet pääsevät suoraan multiin. Ainoastaan basilikaa, lehtikaalia ja punahierakkaa on nyt itämässä sisällä. Daalia- ja kannapesuvadit täyttävät talon saunanpäädyn. Perheenjäsenet saavat kestää tätä vaihetta vielä pari viikkoa. Sitten rahtaan tämän lastin pikkuruiseen kasvihuoneeseeni.


Yöpakkaset alkavat jo vähän taittua. Terassille voi hankkia ensimmäisiä orvokkeja ja belliksiä.


24 kommenttia:

 1. Niin tuttua tuo kodin täyttyminen taimista. Nyt minulla on harvinaisen vähän pikkupurkkeja kotia täyttämässä. Mutta vähän on oltava, muuten ei kevättä tule ellei vähän saa multaa käsitellä ja siemeniä kylvää. Vielä pieniä kylvöksiä teen, kunhan saan kaikki tuonne mökkiin, tulee tilaakin sitten paremmin.
  Oikein hyvää Pääsiäisviikkoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kevät ei tule jos ei saa sormiaan kastaa multiin. Ei se määrä vaan se keväinen rituaali on tärkeä. On niin huikeaa seurata verson nousua ja taimen tanakoitumista.
   Iloista pääsiäisen odotusta!

   Poista
 2. Ihanaa! Mä olen kanssa jo pari päivää puuhaillut palstalla, taisi vähän naamakin kärähtää alkuviikin kevätauringossa. Ja kodin valoisat ikkunalaudat pursuavat ihanuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, hyvä syy laittaa kasvot aurinkoon, on polkea palstalle.
   Ihan on jo eri meininki sielläkin kuin viime keväänä. Sieltä voi odottaa kaikkea kivaa yllätystä ilmaantuvaksi.

   Poista
 3. Valloittavan kauniita kuvia kukista ja asetelmista olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileija, mielen piristyksesksi asettelen noita pieniä ruukkuja terassille. Se on minun kädentaitoani, kun en noissa kutomis- ja ompeluhommissa oikein menesty.

   Poista
 4. Oih ihailinkin eilen Multasormessa tuollaisia belliksiä<3 Siellä kävikin melkoinen kuhina kun kesämyymälä oli avautunut ja sateesta huolimatta porukkaa näytti olevan mukavasti liikkeellä. Jospa sitä tosiaan jo parin viikon päästä voisi viedä taimia kasvariin. Ajattelin kyllä jo daalian juurakot sinne viedä, eivät millään mahdu sisälle. Toivottavasti multa ja harso suojaisivat niitä vilulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, nyt on sen verran lämpöisiä kelejä luvassa, että minäkin aloitan nyt kasvarin täyttämisen. Varaan sinne muutaman pahvilaatikon ja hallaharsoa kylmän yön varalle. Riskejä on otettava!

   Poista
 5. Olin eilen tyttären luona käymässä ja heillä vähän samanlainen "kasvihuone" sisällä...joka puolella pursuaa istutuksia..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, tyttäresi on perinyt äidiltään puutarhainnostuksen. Mikäs sen mukavampaa!

   Poista
 6. Onpa paljon taimia! Kukkiva kesä tiedossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kukkiva kesä on suunnitelmissa. Monta vaaraa on vielä eessä. Toivon selättäväni pahimmat karikot.

   Poista
 7. Taimia joka lähtöön..;)
  Sunnuntain rauhaa sinulle, Irene tv. Aili-mummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, taimia on todella joka lähtöön. Nimesin ehkä puolet noista kukista ja perennoista. On vähän karannut käsistä tänä vuonna innostus.
   Mukavaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Saraheinä, kyllä se kevät taas tästä lähtee. Kun on sen verran lämmintä, että uskaltaa jo orvokeita hankkia, niin se taas tekee sitä kevätfiilista, jota on jo koko talvi odoteltukin.

   Poista
 9. Taimi poikineen sinulla!
  Kaunis väri tuossa kaunokaisessa, tuollaisen kun läytäisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, taimi on kyllä poikineen tänä keväänä näissä huoneissa.
   Tuon belliksen löysin Plantagenista. Se on aika hempeä.

   Poista
 10. Jos näin kivat kelit jatkuvat,niin pian saa onneksi jo kasvihuoneeseen viedä ainakin osan taimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, vein jo ensimmäiset perennakylvökset kasvariin. Pääsiäisenä alan täyttää sitä oikein tosissaan.

   Poista
 11. Tunkua alkaa olla ikkunoilla, mutta tämän on osa kevään tuloa! Ihania kevättunnelmia kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, itse nautin noista taimista ikkunoilla. Mutta koko perhe ei siitä niin välittäisi, kun niitä on pitkin pöytiä - myös ruokapöydillä ja kirjoituspöydillä. Pitää vähän kuunnella muidenkin toiveita ja alkaa kiikuttaa noita kasvariin.

   Poista
 12. ihana valo ja värit kuvissa! kevät on riemuisaa aikaa puutarhastelijalle, kun saa antaa unelmille jälleen siivet, ja kylvää kaikkea kaunista ja herkullista kesää varten. virkeän näköisiä taimia ja vaikka mitä ihanuuksia tulossa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, kevään valo on niin ihanan vahva. Rakastan tätä vuodenaikaa eniten. Kaikki ihanien suunnitelmien odotukset ovat vielä rikkumattomia.

   Poista