Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kirjosuvikakkaroiden ulkoilua ja timojen pussitusta


Ihanaa puuhailua pihalla - vihdoinkin! Aurinko paistaa ja orvokkilokerikot tyhjenevät kovaa kyytiä. Hauskaa on valita, mitä värejä istuttaa mihinkin ruukkuun. Ihan oli jo päässyt unohtumaan viime keväästä orvokkien charmi.


Puuhissa on myös ruukkujen kantoa edes takaisin. Daaliavadit sain jo kasvariin ja perennat seuraavat perässä. Kirjosuvikakkarat, kahdella k:lla, pääsevät päivähoitoon pihalle. Nämä yksivuotiset niittykukkaset saavat ulkoilla auringossa että vähän vankistuisivat samalla. Toivottavasti muistan nostan sisälle ennen yön tuloa. Onneksi noita ei tarvitse vahtia vaan voin puuhailla muuta.


Nyt oli  lisättävä yksi uusi kasvilaatikko vanhojen viereen. Perennavauvoille on nyt saatava ihan oma kasvatuslaatikko. Muuten olen ihan ihmeessä niiden kanssa, kun tuli laitettua multiin niin montaa sorttia.

Lavojen taakse virittelin kauppakasseja istutuspusseiksi. Timot pääsivät multiin. Tässä jo siintää ihanat näkymät omista Juhannuksen varhaisperunoista.


Valkovuokot ovat jo avanneet nuppunsa lämpöisimmillä paikoilla. Ilahduin erityisesti tästä sinivuokosta. Niitä meillä ei ole löytynyt kuin metsän siimeksestä. Tämä oli eksynyt jo lähes pihapiiriin.


Siniset skillat levittyvät nurmikolla. Valkoisia olen istutellut kukkapenkkeihin.12 kommenttia:

 1. Timoa laitettiin täälläkin eilen multiin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, teidänkin perheessä syödään siis omia perunoita juhannuksena. Namskis!

   Poista
 2. Piti lukea kahteen kertaan tuo otsikko, kun ensin katsoin, että siinä lukee "Kirjosukkavikkarat" ja mietin että mitähän ne mahtaa oiken olla :D. Mutta eipä ole kirjosuvikakkaratkaan sen tutumpia, joten mielenkiinnolla jään odottelemaan, mitä niistä laatikoista nousee. Ja ihan huippua, että teillä on jo valkovuokkoja! Itse en ole bongannut vasta kuin leskenlehdet ja muutaman sinivuokon. Mutta niin ihanaa, että aurinko paistaa ja kaikki kasvu on taas alussa. Kivaa pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, minusta kirjosuvikakkara on sitten hauska sana. Voi kirjosuvikakkara sentään!

   Me asumme valkovuokkoviidakossa. Se on varmasti vuohenputken kanssa ihan peruskasvustoa. Tänä vuonna nuo vuokot ovat kyllä aikaisessa. Muistelen lapsuudesta, että keräsimme niitä siskojen kanssa aina äidille äitienpäivänä.

   Poista
 3. Toissa päivänä tunsin todella kevään tulleen kun näin itsekin ensimmäiset valkovuokot. Fiilistä lisää kovasti kun kuuntelen lapsuuden kodissani kuovien huutoja, kuuluvat sisälle asti! Nautin kerrankin pitkästä aamusta sängyssä kun sukulaiset höösää lasten kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, te siis olette matkustaneet mummolaan pääsiäisen viettoon. Se on varmasti mukavaa ihan kaikille, sinulle, lapsille ja vanhemmillesi.
   Nauti nyt oikein perusteellisesti noista ihanan laiskoista päivistä. Se tekee niin hyvää.

   Poista
 4. On tää kevät ihanaa aikaa kaikkine taimineen. Ensin kiva kylvää ja sitten kiva ihmetellä mihin kaikki mahtuu enenekuin ulos saa.
  Oikein leppoisaa pääsiäsitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, juu kevät on parasta aikaa. Aina päätän, etten nyt kylvä niin paljon, kun sitten ihmettelen, mihin ne saan mahtumaan. Mutta kun kevät tulee, niin isken taas sormeni multaan. En voi vastustaa. Nyt on jo kouluttamisen aika. Kivasti se sujuu lämpöisellä terassilla.

   Poista
 5. Ihana ilma saatiin pääsiäisloman ajaksi, mitä parhain keli puutarhasteluun! Voi teillä kukkii jo valkovuokot ja skillat! Lohjan seutu taitaa olla noin viikon- puolitoista edellä pirkanmaata - isäni on sieltä kotoisin, ja aina tuli lapsena kevään etenemistä seurattua ja vertailtua mummon ja vaarin kanssa puhelimitse. Ihan heti en otsikosta keksinyt, että miksi ne timot joutuvat pussiin - timoteita ajattelin ensin, mutta kun perunat näin niin sitten heti hoksasin. Hurjan kaunis kuva sinivuokoista, intensiivinen sininen! Sulosita pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, pitkästä aikaa on niin upeat kelit pääsiäisenä. Tämän paremmaksi eivät voi tulla.
   Valkovuokkoja kasvaa silminkantamattomiin. Varjopaikoissa ovat vielä nupulla, mutta aurinkoisilla paikoilla jo kukkivat. Täällä etelässä tuo kevät tulee niin ihanan aikaisin.
   Timo on varmaan Suomen yleisin varhaisperuna.
   Olen niin iloinen sinivuokoista. Ne ovat piristävä poikkeus valkovuokkomättäiden välissä.

   Poista
 6. Meillä taas valkovuokot ovat harvinaisia! Anopilla kasvaa koko talon seinusta täynnään sinivuokkoja, joita olen sieltä itellekin siirrellyt.
  Muutama krookus, cillat ja leskenlehdet täällä ovat auenneet, niiden sinivuokkojen lisäksi.
  On teillä kevät paljon edellä meitä, mutta perässä tullaan. Mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 7. Eeviregina, eriväriset vuokot kait pitävät erilaista kasvualustoista. Teillä juhlivat siniset ja meillä vakoiset. Krookukset, scillat ja leskenlehdet ovat kait jo auki koko Suomessa Lappia lukuunottamatta.
  Nautitaan näistä lämpöisistä päivistä pihalla!

  VastaaPoista