Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Papan verstas


Vironperän museon kioski laitettiin kiinni ja samana päivänä siitä tuli papan verstas. Pappa kantoi vanhoja kaappeja, työkalujaan  ja muuta tarpeellista tilaan.


Kioskin ajoista seinälle jäivät vuoden 1951 Viuhkan takakannen Pommac-mainokset.


Samantien valmistuivat ensimmäiset verstaan tuotteet. Tytär halusi säilytys-/istuinlaatikoita. Laatikoiksi kävivät papan 70-luvun opiskelijakämpän Koffin korit, joista oli aikoinaan rakennettu kirjahylly. Tekstiilinä toimi isoäidin 60-luvun Marimekon pöytäliina "Istuva härkä"-kankaasta. Kun liinaa jäi ylitse lopusta valmistui taulu huoneen seinälle. Ainoastaan pyörät kipaistiin hakemassa lähimmästä rautakaupasta.


Minä tein ihanan löydön. Huoneen perältä löytyi Johanneksen vanha valtava puinen työkalupakki. Sitä voi hiukan lainata kukkatelineeksi. Muutama lasipullo kukkamaljakoksi ja puutarhasta sitten saksimaan koristeita.


Eipäs olekaan yhtään hullumpi!


Pappa haveilee höyläpenkistä. Ehkä sellainen vielä saadaan.

6 kommenttia:

 1. Voi sentään miten kiva verstas siellä, varmasti molempien mukava puuhastella pieniä käsitöitä tuolla. Jos tästä pian ilmatkin kylmenee niin sitä vetäytyy heti luonnostaa käsitöiden pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, nyt blogeissa näyttää olevan sisustamista, käsitöitä, ruoanlaittoa. Ihmiset ovat selvästi siirtyneet sisätiloihin. Meillä ei oikein perinteisiä naisten käsitöitä tehdä - mieluummin näitä puutöitä ja vastaavaa.

   Poista
 2. Muistan nuo puukorit lapsuudesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, puukoreillä oli ensimmäinen vuokra-asuntomme sisustettu. Sinebrykoff myi 70-luvulla koreja 50 penniä kappale. Tässä kaksi niistä.

   Poista
 3. Hieno idea työkalupakista!
  Minulla taitaa olla tuolla varastossa yksi, ei tosin yhtä vanha ja hieno. Oo, ehkäpä kopion ideasi ;)

  VastaaPoista
 4. Pirjo, taidan katsella maailmaa "kukkamaljakkoisten silmälasien" takaa. Usein mietin eri esineiden soveltuvuutta kukkamaljakkona tai jonkunlaisena kukka-alustana tai -kehikkona.
  Kaikki ideat vaan kiertoon!

  VastaaPoista