Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 27. lokakuuta 2014

Piharetkellä


Kolme naista lähti retkelle suppisvuorelle sieniveitsi mukana. Lapsi sanoi, että pienet jalat eivät jaksa vuorelle asti. Jäätiin sitten pihalle. Omppupuista löytyi vielä vähän poimittavaa.



Pihalla voi leikkiä löytämisleikkiä. Kun suuren hevoskastanjan alla pöyhii lehtiä, löytyy maasta kiiltäviä kastanjoita. Osan voi vielä kaivaa piikkisistä kuorikoistaan. Yksisarviskassiin voi kerätä kaikkea, mikä miellyttää silmää. Myös kuivaneita ruusuja ja ruusunmarjoja lapsi haluaa kassiin.
Kaikista hienoin löytö oli kuitenkin linnunpesä, jonka tuuli viskasi nurmikolle.


Äiti haluaa tehdä jotakin löydöistä. Hmm, kransseja. Villiviini peitää koko saunan seinustan. Siitä saa hyvän pohjan. Äiti askartelee kransseja. Mamma ja lapsi tekevät omenapiirakkaa.


Äiti jättää kaksi kranssia terassille. Kolmas viedään kaupunkikotiin. Siihen kiinnitetään linnunpesä, johon laitetaan kastanjoita muniksi. Äiti ja mamma päättävät hankkia kaupasta liimapistoolin. Sillä on helppo kiinnittää kranssikoristeita.

10 kommenttia:

 1. lapsen maailma on niin rikas. Joskus ajattelin kun lasten kanssa aarrematkoja tehtiin, että kumpa omakin mielikuvitus olisi yhtä vilkas, Lapsi näkee paöjon sellaista mitä itse ei välttämättä huomaa.
  Mukavia lokauun päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ihanaa hypätä pienen lapsen kanssa tutkimaan silmät ymmyrkäisinä. Sitä voi itsekin samalla palata tuohon maagiseen maailmaan. Toivotan sinulle taianomaisia retkiä karvakorvasi kanssa!

   Poista
 2. Niin kauniit kranssit ja ihana idea kiinnittää siihen myös linnunpesä ja laittaa kastanjat muniksi!
  Lapsena keräsimme ystäväni kanssa kastanjoita puiston puun alta, ne olivat aarteita. Säilytimme niitä muovikassissa ja yhtenä päivänä aarrekätkömme oli homehtunut :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, sinä muistat hyvin nuo aarteen keräysreissut lapsuudessa.
   Muovipussit ovat olleet pitkään suosittuja ja monikäyttöisiä. Nyt ne ovat parhaimmillaan voikukkien juurakoiden tuhoamiskäytössä.

   Poista
 3. Upeat kranssit! Jos pidät niitä ulkona, eivätkö linnut käy kiinni noihin marjoihin? Meillä nakuttivat kerran rikki Viherlandiassa tehdyn ja sikapaljon maksaneen kranssin marjoineen päivineen, vaikka meillä on neljä syöttöpistettä useilla eri linnun ruoilla. Sitten ostimme ruman muovisen punaisilla tekomarjoilla, jota somistin vähän jäähilekranssilla, mutta sekin meni. Olemme luovuttaneet. Jotkut pitävät kransseja sisälläkin.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, terassilla meillä käy sänöllisesti tintit ja jopa variksia on näkynyt. Jostakin syystä ne vierailevat tiivimmin näin syksyisin. Ne eivät vielä ainakaan ole löytänet kransseja. Pihalla on vielä paljon syötävää. Omppuja on maassa ja muutama vielä puussakin. Monenlaista marjaa löytyy pensaista ja puista.

   Poista
 4. Luonnonystävä löytää aina aarteita:) Kauniit kranssit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, pikkuinen on taaperosta asti tutkinut pihaa ja ympäristöä. Monta kukkakimppua kesällä kerätään ja kukilla koristellaan kesämajatkin.
   Edellisellä visiitillä kerättiin kiviä ja karahkoja.

   Poista
 5. Ihania aarteita löytyi ihan kotipihahalta. Ilman lapsen silmiä nuo aarteet olisivat jääneet kätköihinsä :) Kauniit kranssit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, kotipihoilta löytyy vaikka mitä aarteita, kun lasten- tai lastenmielisten silmillä tutkii.
   Kranssit piristävät syysterassia.

   Poista