Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


perjantai 17. lokakuuta 2014

Sisään suojaan


Ruskasta ei ole enää paljoa jäljellä meidän pihalla. Tuuli on puhallellut siihen malliin, että viimeisetkin lehdet putoavat tuota pikaa. Ulos saa jo oikein pukeutua, jos haluaa olla pidempään. Parin asteen pakkasöitä on takanapäin.


Eteläseinustan suurimman kukkapenkin alkuperäisimmät asukit,  jo ajalta ennen minua, ovat japanin happomarjat. Kuinka moneen kertaan olenkaan ne leikannut maanrajasta poikki, koska olen inhonnut noita piikkipensaita. Mutta juuri nyt ne ovat puutarhan ainoat kaunistukset. Juuri siksi pidän niistä nykyisin. Ystäväni S istutti niitä pihassaan siihen kohtaan, josta ihmiset oikaisevat hänen pihansa poikki. Eivät oikaise enää. Kaikille kasveille löytyy varmasti oma käyttötarkoitus.


Syyssahramit ovat auenneet komeamaksaruohojen edustalla suuren männyn juuressa. Reilu kuukausi sitten laitoin 50 syyssahramin sipulia maahan ja nyt ne kukkivat. Tämä on ihan uusi kokemus minulle. Jännitin, aukeavatko ne ensimmäisenä syksynä. Kyllä vaan. Se oli ihan mukava yllätys.


Köynnöshortensiassa on kaunis syysväritys.


Hortensian takana terassilla on pöytä, jossa majailee kasveja ja kivipöllöjä.Isokokoisessa verenpisarassa on vielä kukkia. Sisälle näitä on jo nostettava.


Nostelen porstuan pöydälle kaikki pelargoniat. Suurin osa on ollutkin terasseilla, muuten eivät olisi selvinneet tähän asti.


Erityisesti pidän tummanpunaisesta ruusunnuppupelargoniasta, vaikka sen kasvutapa onkin pitkänhuiskea.


Tämän erikoipelargonin, Madame Challeron,  hankin Ruissalosta keväällä. Se ei ole vielä kukkinut.


Dahliat menivät pakkasyönä. Levitin porstuan lattian täyteen hesareita. Asettelin juurakot siihen kuivumaan. Merkitsin viereen nimiä. Olen oppinut sen tekemään, koska ensi keväänä en muuten muista niiden nimiä.

7 kommenttia:

 1. Noita syyssahrameita täytyykin ensi syksynä laittaa, kukinta tähän aikaan vuodesta ilahduttaa erityisen paljon <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs on kauniita syystunnelmia, tässä vuodenajassa on hienostuneisuutta. Miksiköhän minä en ole velä hoksannut istutella noita syyssahrameita pihalleni... siinä taas yksi juttu korvan taakse.

  VastaaPoista
 3. Minulla on ihan samat ajatukset kuin Minnallakin, että ensi vuonna täytyy ehdottomasti itsekin kokeilla noita syyssahrameita. Ne ovat todella sieviä!

  VastaaPoista
 4. Kaunista <3 Olet viitseliäs, kun talvetat daalian juurakot.

  VastaaPoista
 5. Voi miten upeita syyssahrameita. Joka vuosi meilläkin on todo listalla tuollaisten ihanuuksien hankinta, mutta aina jäävät jostain syystä hankimatta. Onneksi sentään täällä blogeissa pääsee ihastelemaan =)

  VastaaPoista
 6. Syyssahramit ovat todella kauniita. Joka vuosi suunnittelen istutavani niitä, mutta aina unohdan hankkia sipulit.

  VastaaPoista
 7. Kiitos hienosta syyspostauksesta, Irene:)
  Oikein hyvää viikonloppua sinulle & Co! ♥♥

  VastaaPoista