Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


lauantai 7. helmikuuta 2015

Kevään odotusta

Vaikka puhdas lumi on kaunista, niin on ikävä kevättä ja sipulikukkien ilotulitusta. Taidan olla enempi värien rakastaja kuin tyylikkään harmaan eri vivahteita fiilistelevä.
Enää muutama viikko, niin sipulikukat alkavat puskea pintaan. Piilotin sipuleita syksyllä aika määrän ihan uusiinkin paikkoihin. Osan olen varmaan jo unohtanutkin. Voi sitä löytämisen riemua, mikä vielä antaa odottaa hiukkasen.

28 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään yllätyksistä: jostakin tupsahtaa kasvi, jota ei muista ollenkaan istuttaneensa tai kylväneensä.
  Kaunis kuvakooste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilium, yllätykset ovat ihania. Sitä tuijottaa keväällä uusia piippioa ja ihmettelee, mitä ihmettä tästä nyt on tulossa ylös ja sitten arvuuttelee päivittäin uutta tulokasta. Lopuksi kasvi paljastaa itsensä ja avaa kukkansa - se saa aina hengittämään syvään.

   Poista
 2. Todella kivoja keväisiä kuvia. Eipä aikaakaan, kun kevät on taas täällä. :) Minulla on kanssa tapana unohtaa minne kaikkialle olen sipuleita istuttanut. Yllätyksiä tulee varmasti, mutta sehän on vaan mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, yllätykset ovat parhautta. Voi sitä löytämisen riemua! Viime syksynä tosin olen normaalivuosia tarkemmin myös kirjannut joitakin sipulikukkien nimiä punaiseen puutarhavihkooni.

   Poista
 3. Nautitaan näistä ihanista kevätkuvista ja tv:ssä alkavista puutarhaohjelmista!
  Vielä hetki menee, ennenkuin lumet sulaa ja piipat alkaa nousta mullasta. Aurinkoista viikonloppua ja malttia odotteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, kevätkukkia on vaan aina välillä kurkisteltava ja joskus ihan joku puutarhaohjelma katsottavakin. Se nostaa taas innostuksen aallokkoa.

   Poista
 4. Kevään kaipuu voimistuu päivä päivältä, tuleehan se sieltä, mutta niin tuskaisen hitaasti. Onneksi ei olla yksin ikävämme kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, on se hyvä tietää, että on blogiystäviä, jotka tuntevat samaa kaipuuta, vaikka perhepiirissä ei aina oikein vastakaikua saakaan.

   Poista
 5. Eipä sitä juuri nyt uskoisi miten nopeasti se kevät tuleekaan! Sipulikukat ovat niin hurmaavia ja parasta ovat juuri ne yllätykset, joita ei muista istuttaneensakaan. Laitoin syksyllä meidän nurmikon kevätkukkaniittyyn paljon uusia sipuleita, niitä odotan oikein innolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, kevätkukkaniitty kuullostaa hurmaavalta. Minäkin odotan kevätkukkaniittysi tulokkaita. Ei enää montaa viikkoa!

   Poista
 6. Toissapäivänä ja vielä' eilenkin heräili jo toive keväästä, vaikka järki sanookin, että talvea tää on. Nyt se taas sitä onkin, hirveän kylmä tuuli ja kamalasti uutta lunta yön aikana.
  Mutta vielä tulee aika, että aamuisin saa tehdä kukkamaa kierroksen katsomaan mikä piikki mistäkin nousee.
  Oikein hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, harmillista, että saitte sinne vielä lisää lunta. Eilen meillä oli jo plussan puolella ja keväistä. Tänään tuulee kovasti ja meni hiukka pakkasen puolelle. Tykkylunta ei puissa enää ole.
   Hyvää Pyhää!

   Poista
 7. Ihania yllätyksiä puskee maasta keväällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markka, näitä yllätyksiä on luvassa. Mutta lunta on vielä harmillisesti.

   Poista
 8. Sinun herkän kauniit kuvat saivat ikävöimään kevättä entistä enemmän. Mutta kyllä se sieltä tuleekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileija, tätä kevätkaipuuta sairastaa sitten useampikin puutarhailija.

   Poista
 9. Kiitos näistä kuvista; minä en tykkää enää yhtään valkoisesta, haluan värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, oho - näin se mieli muuttuu. Mutta niinhän se on, että muutaman vuoden välein värimieltymykset vaihtuvat.

   Poista
 10. Niitä odottelen kovasti! Olen taas unohtanut, mitä ja minne istutin, eli iloisia yllätyksiä luvassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, on niitä muitakin, jotka eivät merkitse tarkasti kirjoihin ja kansiin, mitä ovat istuttaneet. Silloin ei myöskään huomaa niin helposti, jos joku istutettu ei sieltä sitten nousekaan keväällä.

   Poista
 11. Hyvää Ystävänpäivää! Blogissani on postia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, Hyvää ystävänpäivää ja Laskiaissunnuntaita!
   Kiitos haasteesta.

   Poista
 12. Mua harmittaa se,että olen loppusyksystä niin huono enää panemaan sipuleita multiin ja joudun ( tai siis saan ) sitten muiden blogeista aina ihastelemaan kevään sipulikukkaloistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, sinulla on syksyllä jo ihan toiset hommat menossa täysiä, joten sipulit helpostu unohtuu.

   Poista
 13. Oi Irene, ostin Porin torilta äidn ja siskon kanssa KUKKIVIA kevätlumipisaroita. Äidlle jo istutimme maahan ja omani istutan kun pääsen kotiin. Joka syksy oloen tuota kaunotarta istuttanut, mutta myyrät eivät ole suoneet...sallineet.

  Ihanaa kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista