Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


perjantai 8. toukokuuta 2015

Pihanperien kesyttäminen


Nyt voi jo nauttia viime vuoden uurastuksesta. Laajensimme pihaa kaatamalla puita ja ryteikköä. Mies rakensi lähes sata metriä aitaa. Meillä ei ole ollut missään aitaa aiemmin tällä tontilla, kun naapureitakaan ei ole oikein lähellä. Aidattomuus on laajentanut näkymiä. Mutta nyt on tontin pohjoispuolella tätä aitaa, jolla alunperin lähdettiin rajaamaan leikkimökkiä metsästä. Se lähti vähän lapasesta, mutta lopputulos on oikein hyvä. Se suojaa myös yläpihaa mukavasti.


Aidan vierustalle, kantojen ja kivien juurille olen istuttanut sipuleita. Keltaisia torvinarsisseja on aika lailla eri puolilla. Myös rakastamiani siroja kirjopikarililjoja lisään vuosittain. Tässä niitä on kiven kupeessa suuren vaahteran edessä. Valtavat kellot heiluvat hentojen varsien päissä.


Helmililjat ovat selvinneet metsässä jo pari vuotta. Ne on kylvetty aidan toiselle puolelle. Pikkuhiljaa raivataan myös aidan toisen puolen metsikköä.


Metsikkö on aivan valkoisenaan vuokoista. Se on metsän aluskasvi. Valkovuokot kukkivat vieläkin. Tuonne olen lisännyt narsissien lisäksi myös metsätulppaaneita. Saa nähdä, nousevatko ne sieltä tänä keväänä.


Yläpihan kukkapenkissä keskiössä ovat nyt jouluruusut. Ne ovat säilyneet koskemattomina. Kuvassa on kerrottu 'Ellen White'.


Samassa kukkapenkissä avautuu ensimmäinen kurjenmiekka. Bokharan kuljenmiekka on viihtynyt hyvin. Se on selvästi vankistunut viime vuodesta.


Ihastuttavat pikkutulppaanit, 'Persianhelmet', sädehtivät rannalla.


Katsura on avannut silmunsa ja se kasvattaa pikkuruisia punaisia lehtiään. Juurella kasvaa muutama narsissi.


Erivärisiä ja -muotoisia narsisseja olen istuttanut ympäri tonttia. Nämä ovat mongolianvaahteran juurella.


Tänään ajettiin ruohikko ensimmäistä kertaa.
Rusokirsikka avaa joka päivä lisää kukkiaan. Yläoksat ovat vielä silmuilla.

17 kommenttia:

 1. Voi miten kauniisti teillä kukkii jo kaikenlaista. Kohta meilläkin. Tuo aita on kaunis, luonnonaineista tehtynä soveltuu niin hyvin paikalleen.
  Hyvää äitienpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, nyt se kevät ja vihreys repesi. Ajeltiin tänään Tampereelta kotiin. Koko matkalla koivut viheriöivät ihanasti. Suloinen äitienpäivä varmasti suuressa osassa Suomea.
   Hyvää äitienpäivää!

   Poista
 2. Paratiisimaisen kaunista siellä<3 Vinkkinä muuten, että Pähkinäniemessä kukkii parhaillaan suomukka, käyhän bongaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, nyt juuri on taas paras vuodenaika menossa. Rakastan tätä kevättä!
   Suomukkaa e ole koskaan nähnyt. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Ihastuttan näköistä kaikkialla, aivan kesäistä jo. Näistä kauniista kukkivista suosikeiksini nousee kerrottu jouluruusu ja pikarililja, joka täälläkin pian availee kukintojaan.

  Kaunista äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kesä hiipii jo ovelle kovaa kyytiä. Koko kesä on vielä edessä. Se juurikin on niin hienoa. Ja koko luonto juhlii. Ihanasti meitä hemmotellaan nyt äitienpäivänä.

   Poista
 4. Ihana aita, nam. Oon kattellu tuallaaselle paikkaa. Vois johonki pätkän teherä. Kyllä o jo valtavasti kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kyllä sulta tuollaane airanteko luonnistuu, kun noita petoonirautojaki taittelet niin komiasti.
   Kukkia piisaa jo tällä tontilla.

   Poista
 5. Niin ihania kukkia! Kaunis tuo rusokirsikka kukkiessaan. Ja aita, todella upea. Tein saareen ihan matalaa aitaa samalla systeemillä, mutta ei sitä voi verratakaan tuohon! Meilläkin avautuu joka päivä narsisseja ympäri pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, aita syntyi viime kesänä, kun täällä harvennettiin metsää. Lähes koko "metsä" kasvoi vesakkoa. Pakko tuolle materiaalille oli jotakin käyttöä keksiä. Kestää sitten pystyssä sen ajan, kun kestää. Ihaillaan nyt sitten se aika.

   Poista
 6. Puutarhasi kevät on loistelias. Aitaa katsoin oikein tarkasti. Itselläkin olisi tarvetta tehdä sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, kun oli ihan ilmaista puuta, niin alunperin ihan helsinkiläinen mieheni vaan kääri hihat ja rupesi tekemään. Tuossa aidassa on monenlaisia pätkiä. Siellä on osia, missä on vaan riukuja pystyssä ja ylhäällä ja alhaalla kulkee yksi tukipuu.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Pilvi, aita on komea. Se rajaa kivasti tuota yläpihaa ja pitää peikot pois leikkimökkialueelta.

   Poista
 8. Mäntylän mummi, kohta se on kevät jo teidänkin pihalla. Niin yhtäkkiä se vaan ilmestyy jostakin.
  Näitä keväthommia vielä piisaa varmasti molemmilla pihoilla.
  Ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 9. Ihanasti kukkii! Minustakin tuo aita on todella komea!

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia!
  Tuo aita on todella hieno!

  VastaaPoista