Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 19. marraskuuta 2015

Marraskuun taikaa


Marraskuussa on ollut muutamia taianomaisia aamuja. Aurinko nousee ja usva leijuu pellolla. Aurinko lämmittää maata ja rakennuksia ja vesihöyry nousee ylös.


Aurinko paistaa usvan lävitse kauniisti. Tuntuu kuin olisi satukirjassa. Tuo hetki ei kuitenkaan kestä kauan. Niinkuin koira ravistelee märkää turkkiaan ja on taas kuiva, on usva taas haihtunut ja ilma on jälleen kirkas.


Kun selkäni käänsin, oli ilma jo selkeytynyt. Taivas oli aivan sininen ja hetki oli tyyni.


Nurmikko on vihreä ja taivas sininen. Ainoastaan paljaat puut kielivät vuodenajasta.


Olo on kovin kevyt. Kiviympyrä on valmistunut. Valittiin punaiset kivet. Ne sopivat tuohon päärakennuksen katon väriin mukavasti. Istutukset on saatu aluilleen penkissä. Kaikki, minkä ehtii tehdä syksyllä, on pois kiireisistä kevättouhuista.
Tänään sain kaikki loput kukkasipulit multiin. Siinä kestikin sitten kauemmin kuin tuossa kiviprojektissa. Pitkin metsiäkin on nyt istutettu narsisseja ja pikkusipuleita. Tilasin sitä mukaa lisää, kun edellinen laatikollinen oli istutettu. Alennusmyyntiaika näin syksyn lopulla on ylenmäärin houkutteleva. Kyllä nyt kelpaa odotella kevättä!

31 kommenttia:

 1. Uskomattoman kauniita kuvia. Ja noi puutkin on niin mukavia katsella, silloinkin kun niissä ei ole lehtiä. silloin ne tulee esiin. Niiden kauniit muodot kikkuraisine oksineen :) Samanlainen kiviympyrä on meilläkin. Siinä on pviljonki. Tuleeko teille siihen jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsä Mörökölli, nyt voi taas ottaa kuvia, joissa näkyy enempi maisemaa. Kun tontilla kasvaa paljon puita, on niin rehevää, että ei näy kuin puiden lehtiä. Kesällä mun kuvat on lähikuvia kasveistä.
   Tuo meidän kiviympyrä on pieni, kolme metriä halkaisija. Tarkoitus on nostaa tuolit siihen ja kääntää kasvot kevätaurinkoon. Tuo on tontin lämpöisin paikka.

   Poista
 2. Varmasti puutarhasi on ensi keväänä upea!
  Hyvää viikonloppua sinulle Irene! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kevät on aina mielessä. Se on lempivuodenaikani. Haluan, että piha ja puutarha ovat silloin parhaimmillaan.
   Ihanaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 3. Voi miten maaginen on tuo heijastus vedestä...

  Minä istutin tänä vuonna vähemmän kuin vuosiin, mutta suvi-istutuksia on tehty myös ennemmän kuin pitkiin aikoihin ja nyt kasvaa sitten se päärynäpuukin.

  Jään jännittämään, mitä sinulta keväällä löytyy. Olisiko niitä pieniä villitulppaaneja, joita olen puutarhablogeissa ihaillut.

  Hieno ympyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, sinun puutarha on niin valmiin oloinen, että se ei varmaankaan kaipaa kovin paljon lisää istuttamista. Pientä täydennystä on toki mukavaa aina vähän istuttaa.

   Päärynäpuu kuullostaa ihanalta!

   Villitulpaaneitakin tänään laitoin lisää ja monia mielenkiintoisia ja kauniita pikkusipuleita.

   Poista
 4. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa on todellakin huikean sadunomainen tunnelma. Vaan hieno on seuraavankin kuvan talon heijastus tyyneen lampeen.
  Ympyrästä tuli hieno ja nyt se on jo niin valmis, että heti keväällä pääsee kokeilemaan ihan käytännössä. Taatusti kannatti sen eteen ahertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, marraskuukin voi olla ihan mukava aikaa. Lämpötilavaihtelut, sateet ja auringonpaiste saavat imeisesti tuon taikafiiliksen aikaiseksi. Pihalle oli vaan juostava yöpaidassa.
   Olen oikein tyytyväinen tuohon ympyrään, vaikka se ei ihan suora olekaan. Keväällä tuolit sinne ja voi pysähtyä kevätpuuhien välissä.

   Poista
 5. Onpa kauniin usvaisia kuvia! Sain tänään vielä sipulipussin käteeni, mihinkähän minä sen tökkäsen...
  Kevättä ja kukkasia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, kyllä pihasta aina joku pensaan juuri tai perennojen väli kukkapenkistä löytyy, mihin muutama sipuli mahtuu.
   Kevättä minä odotan mieluummin kuin joulua.

   Poista
 6. Usvakuvat on upeeta....Tyytyvääne saat olla tuahon kiviympyrähänki, siitäki tuli upia. On hyvä ku ympäristöki on jo valamihina. Kuinka maltat keväällä orottaa, että ilimat lämpenis ja vois juara siinä ensimmääset kaffit. Hyvä ratkaasu istuttaa sipulit näi myähä, ei märkyys haittaa nii palio. Keväällä on varmasti färien ilotulitusta orotettavis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, olen niin iloinen tuosta kiviympyrästä. Se jo odottaa tulevien lumien sulamista Aaah! En meinaa malttaa odottaa. Jännä nähdä, koska kannan tuolit tuohon ja käännän kasvot aurinkoon. Tuo paikka on niin kiva, kun se on vanhaa metsää. Siellä on niin lintujen ja oravien keskellä. Varmaan tontin paras paikka!

   Poista
 7. Kauniit kuvat, on ihmeellistä, miten aurinko muuttaa maiseman aina uudeksi! Odotan innolla keväisiä kuviasi puutarhastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, aurinko on se, joka nuo taiat tekee. Kun vähänkin aurinko paistaa, niin ulos on päästävä.
   Kevätkuvia tulee varmaan lähes päivittäin, veikkaan. Ainakin paljon on istutettu, jos myyrät eivät nyt kovin popsisi. Olen jo muutaman tämän vuoden sipulinsyönnin pongannut.

   Poista
 8. Ihanat kuvat! Marraskuu osaa olla satumainen ja tunnelmallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, täytyy myöntää, että olen aliarvioinut tämän kuluvan kuukauden. Marraskuullakin on myös aurinkoinen puolensa. Mukavaa on siihen puoleen tutustua.

   Poista
 9. Oi mikä ihana kiviympyräinen<3 Minulla on nyt vähän puhti hukassa kun flunssaakin pukkaa. Katselin tuossa juuri puutarhakirjaa itselleni joululahjaksi, ehkä se sitten viimeistään saa taas tarttumaan puutarha hommiin:)

  VastaaPoista
 10. Minna, toivon Sinulle paranemisia!
  Aina ei puutarhahommatkaan kulje. On se myönnettävä.
  Kerro, mihin kirjaan päädyit tai mitkä oli top kolme. Minäkin voisin kirjoittaa joulupukille. Kaikkein paras joululahja onkin juuri tuo inspiroiva, tietoa-antava ja kauniita kuvia sisältävä puutarhakirja. Sen ääressä menee joulunpyhät ja vähän enemmänkin sujuvasti.

  VastaaPoista
 11. Täällä ei ole marraskuun puolella aurinkoa näkynyt. vettä, sumua ja märän pimeää sitäkin enemmän. Sen pohjalta oli niin mukava katsella sinun aurinkokuvia.

  VastaaPoista
 12. Katja, onpas harmillista tuo auringon kätkeytyminen. Aurinko tuo aina mukanaan niin hyvän mielen. No, täälläkin on nyt satanut pari viimeistä päivää. Mutta jostakin syystä se ei tällä kertaa ole vaikuttanut mielialaani. Kummallista!

  VastaaPoista
 13. Hieno tuo kivetuys! Kyllä nyt on ollut ihania aamuja, päiviä ja iltoja. Välillä aurinko paitaa ja toisaalla mustat pilvet melkein maata viistävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, aurinko on paistanut ja on satanut. Ilma on todella kostea.

   Poista
 14. Upeat kuvat! Minusta lumeton marraskuu on kaunista aikaa. Hämärä tuo vielä oman salaperäisen ja rauhoittavan lisänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, on kyllä salaperäisen usvaista ja hiljaista. Nyt ei ole juurikaan tuullut niin kuin kesällä.

   Poista
 15. Upeita valoisia kuvia. Samoin kiviympyrä onnistui todella hyvin. Tasaiselle pinnalle on hyvä laittaa keväällä puutarhakalusteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, valoisia kuvia saa upean aurinkoisena päivänä. OIlipas ilo kuvata.

   Poista
 16. Mielettömät kuvat. Tuntuu hienolta, kun onnistuu taltioimaan tuollaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, hetki oli upea, mutta se ei kestänyt kovin kauaa. Hienoa oli, lauloin ja hyppelin innoissani.

   Poista
 17. Toiseksi ylin kuva on varmasti nimeltään syysmyrsky. Se on niin sen näköinen.
  Yhtä kaikki marraskuun kuvissasi on taikaa. Ne ovat hurmaavia.

  VastaaPoista