Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


tiistai 13. syyskuuta 2016

Intiaanikesä


Saatiin sitten intiaanikesä. Toukokuu oli meillä kasvukauden lämpöisin kuukausi. Tai ainakin se tuntui siltä. Ainakaan silloin ei satanut koko kuukautta. Nyt saadaan iloita lämpöisestä ja kuivasta syyskesästä.
Tartuin tänään jo kastelukannuun - ihmeellistä. Mikä se semmoinen esine on! Melkein piti esitellä itseni sille.
Kait tätä voi jo sanoa intiaanikesäksi. Virallisesti kesä kait on jo ohi.


Rannan 'Annabelle' pallohortensiat kukkivat edelleen.


Siellä kukkivat myös pitkävartiset punaiset asterit ja siniset elokuun asterit. Asterit kukkivat ihastuttavan pitkään syyskesällä.


Rantapenkereen yleisin  kasvi on saniainen. Niitä kasvaa siellä montaa eri sorttia. Osa saniaisista alkaa jo ruskettua. Pidän tuosta lämpöisen oranssinruskeasta väristä.
Minä harmaannut ja saniainen ruskettuu.


Auringontähdet ovat myös ruskettuneet. Jotakin nesteitä tai sokeria se vielä sisältää, koska suruvaippa jaksaa niin pitkään tuossa jumpata.


Päivölästä hankittu päivänlilja 'Agnes Elpers' kukkii meillä edelleen.  Heinäkuussa se oli täynnä  pulskia nuppuja. Koko elokuun se on kukkinut. Nyt ovat viimeiset kukat avonaisena.


Suurin osa kasveista jo lopettelee kukintaa, mutta nämä daaliat vasta aloittavat. Nämä ovat kevään hankintojani. Muutaman sipulin ostin ja kaikki nyt ovat vahvassa kukassa navetan rinteessä.


Kruunuvuokkoja on pitkin loppukesää pulpahtanut pintaan suuressa kukkapenkissä. Niiden sipuleita piilottelin multiin aika joukon keväällä. Näiden pikkuisten kaunottarien kohtaamisesta ilahdun suuresti.


Innostun keräämään kimpun syyspuutarhasta ylätalon sisäänkäyntiin. Kyllä täältä kerää vielä monta kimppua.

17 kommenttia:

 1. Todellinen intiaanikesä! Nautin lämpimistä illoista ja upeista auringonlaskuista, mutta viilenevää luvataan...en millään haluaisi päästää irti tästä ihanasta ajasta, mutta kurjetkin tekevät lähtöä ja ne tietävät koska sää muuttuu!

  Mitä lajiketta tuo fuksia asteri on, onhan se monivuotinen, aivan ihana ja hankittavan haluttava! Samoin kuin tuo edellisen postauksen piikkiunikko :D

  Meillä liihottelee yksi suruvaippa, leikittelee kanssani, ikkunan takana lentelee, mutta kun otan kameran niin se häviää taivaan tuuliin! Suruvaippakuvasi, kuten kaikki muutkin, ovat niin kauniita!

  Mukavaa viikonjatkoa Irene!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, näin tänään kahdentoista kurjen auran. Se lensi kotimme ylitse. Tuntui hienolta. Pidän noista linnuista erityisesti.
   Tutkin muistiinpanojani, mutta en löytänyt asterin nimeä. Ole joskus istuttanut astereita pataan ja sitten siirtänyt syksyn lopussa rantaan. Siellä ne ovat kukoistaneet jo useamman vuoden.
   Piikkiunikot kylvin siemenistä. Se itää helposti.

   Poista
 2. Kaunis syyskimppu. Ihan huippua, kun saatiin vielä näin kauniita ilmoja. Päivänliljasi on ahkera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, näistä keleistä nautin todella. Olen ollut pihatöissä tiiviisti. Tänään haravoin yläpihan ja edellispäivänä harasin yläpihan sora-alueet.
   Päivänliljasta olen saanut nauttia pitkään. Pidin sitä ruukussa alatalon terassilla. Mutta nyt se pääsi kukkapenkkiin.

   Poista
 3. Todellakin kerää...kukintaa vaikka millä mitalla. Toista se on meidän postimerkkipihallammme..:)) No onneksi olen istuttanut villiviinin...sitä voi nyt ihailla...ai niin ja kehäkukat veilä kukkivat...:)
  Rakastan vaan niin sykysä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, pienessä pihassa on omat hyvät puolensa. Siellä ehtii nauttia riippumatossa. Isolla pihalla todella harvoin.

   Poista
 4. Upeita lämpimiä ilmoja on vaan riittänyt ja riittänyt, eikä ainakaan mua haittaa yhtään. Paljon on vielä kukkijoita jäljellä puutarhassasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivimäen emäntä, ei haittaa minuakaan. Paljon mukavampi on haravoida pihalla, kun aurinko paistaa.

   Poista
 5. Ny on ollukki nii hianoja päiviä. Illat ja aamut o jo aika koleeta. Öisin mittari käy likellä nollaa.
  Nua pinkit kukat sai taas haukkomahan henkiä, asteri, daalia ja erityysesti kruunuvuakko. Kivan kimpun sait kerättyä. Hyvi hoksattu laittaa viinirypälehet roikkumahan oranssia taustaa vaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, todella aamut ja illat on jo viileitä. Mutta onneksi päivällä on ihana lämmintä ja kuivaa.
   Asterin nimeä en löytänyt. Daalia on 'Purple Explosion'. Kruunuvuokko on 'Double Red'.
   Meinasin ensin tehdä viinirypäleistä kranssin, mutta sitten päädyinkin vaan laittamaan maljakkoon. Olivat niin hyviä.

   Poista
 6. Tämä ihana lämpö ja auringonpaiste on kuin korvausta kesän kaatosateista. Tuntuu upealta touhuta puutarhassa, vaikka se touhu jo onkin syksyyn ja talveen, mutta myös ensi kesään valmistautumista. Monena päivänä on pitänyt blogista tarkistaa, millainen oli viime vuoden syyskuu. Muistelen, että lämmintä oli silloinkin, mutta olisiko ollut näin lämmintä. Kunhan tässä ehdin.
  Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minäkin koen, että syyspuuhat pihalla ovat ensi kevääseen valmistautumista. Keväisin on niin paljon hommia, että niitä riittää hyvin edelliseen syksyynkin.
   Itse en muista, minkälainen syyskuu meillä oli viime vuonna.

   Poista
 7. Mahtavat on olleet kelit ja toivottavasti jatkuvat vielä viikkoja. Daaliat on kuin toiselta planeeltalta tähän aikaan vuodesta mahtavien kukkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, nyt näyttää siltä, että lämpötilat laskevat. Onneksi on sininen taivas ja kuivaa kuitenkin.
   Kannoin eilen ensimmäiset pelakuut sisälle.
   Lämpöä ei oikein ole riittänyt, kun nyt vasta daaliat kukat avautuvat.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Pirjo, on ollut tosi lämmin syyskuu ja pihatyöt ovat maistuneet. Kasvitkin kiittävät!

   Poista
 9. Ihanat kuvat! Nyt on saatu nauttia tosi kivoista päivistä

  VastaaPoista