Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 15. syyskuuta 2016

Syysvuokkoja


Huvimajan limupulloissa on ollut vaihtuvia näyttelyitä kesän mittaan. Nyt siellä on syysvuokkoja, elokuunasteri ja punalehtiruusun kiulukoita.


Syysvuokot ovat pihamme näyttävimmät syyskesän kukat.


Näyttäviä ne ovat sen vuoksi että niitä on niin paljon. Lajike on hopeasyysvuokko, jolla on korkea kasvutapa ja se on kestävä.


Tämä kasvusto on saanut alkunsa kahdesta pikkutaimesta. Olen siirtänyt sitä muuallekin puutarhassa.


Hankin pari viikkoa sitten alennusmyynnistä uuden taimen, 'Pamelan'. Se on kovin pikkuinen, mutta kukka on kerrottu. Toivon, että se on hengissä vielä ensi vuonnakin. Syysvuokkoja tulisi istuttaa mieluummin keväällä, että ehtivät hyvin juurtua paikoilleen.

28 kommenttia:

 1. Oi, miten upea näyttely limupulloissa <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, se on vielä vähän kesäisen näköinen.

   Poista
 2. Noista syysvuokoista minäkin haaveilen, ne ovat niin kauniita. Ja on ihana, kun jotain vaaleanpunaista kukkii syksylläkin.
  Olen kerran istuttanut yhden taimen puutarhaani. Paikka taisi olla liian kuiva, eikä syysvuokko oikein pärjännyt. Takerruin liikaa siihen, että talvimärkyys on niille pahaksi. Niille ei siinä paikassa riittänyt kosteutta muinakaan vuodenaikoina.
  Täytyy kokeilla uudestaan, on se niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina, olen huomannut saman asian, että syysvuokko pitää kosteudesta. Nämä kasvavat savimaassa auringossa. Siinä ne ovat viihtyneet.
   Tuon uuden taisin istuttaa vähän liian hiekkaiseen paikkaan.

   Poista
 3. Voi miten ihana asetelma ja kuva tuo ensimmäinen!! Ihanan valoisa, värikäs, herkkä ja persoonallinen esillepano.

  VastaaPoista
 4. Söpöjä kerrattuja ja nuo Fentimansin limupullotkin on söpöjä. Ruusulimonadi on tosi hyvää. Ja siitä tuleekin mieleeni äiti, jonka kanssa usein korkattiin pullollinen ruusua pikkuisiin kristallilaseihin.
  Irene, nyt hoksasin. Muistutat äitiäni jollain tapaa, sillai mukavalla tavalla :)
  Mulla on ollut kommentointi ja kuvien katsomis ongelmia tän mun samsungin tabletin kanssa. Nyt muistelen, että olet jossain postauksessa maininnut Päivölästä hankitut liljat ? Oliko niitä siell silloin heinäkuussa ? Nyt olen saamassa ihania Marhanliljan sipuleita a'la Päivölä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, nuo limupullot on ihania, jotenkin nostalgisia. Mun oli ihan pakko ostaa, kun näin tuollaisen kaupassa, vaikka en yleensä limuja juo. Sitten ostin seuraavalla viikolla taas yhden pullon - ihan vaan noiden pullojen takia. Toki limsat maistuivat hyvältä.
   Hankin punaisen päivänliljan silloin heinäkuussa Päivölästä. Ja se oli tosi muhkea ja kukki järkyttävän pitkään. Mitä kautta Sinä hankit noita marhanliljoja? Rakastan marhanliljoja!

   Poista
 5. Viime vuonna istutin kolme syysvuokkoa, tosin aika loppukesästä, kun puutarhakaupassa oli edullinen tarjous. Eivät selvinneet talvesta. Kiemurapenkissä on yksi edelliskesän istutus, jota epäilen syysvuokoksi, mutta se ei ole tehnyt nuppuja, joten en ole varma. Berliinin reissulla näin useammassakin paikassa mahtavia syysvuokkoistutuksia ja niitä katselin ihastuksella ja kunnioituksella. Taidanpa noudattaa vinkkiäsi ja istuttaa syysvuokkoja ensi keväänä. Olisi ihanaa saada samanlainen näkymä, kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, noissa edullisissa syysostoksissa on aina omat riskinsä. Mutta silti pitää yrittää, koska joskus istutukset onnistuvat ja saa enemmän kasveja kuin keväällä.
   Muistaakseni syysvuokot eivät välttämättä kuki heti ensimmäisenä vuonna, joten toivoa on, että syysvuokko majailee pihallasi.
   Syysvuokot ovat kauniita massana. Kyllä ne leviävät mukavasti, kun ovat asettuneet taloksi.

   Poista
 6. Ihanat! Mun syysvuokon kukinta on jo ohi, kukki tänä vuonna todella aikaisin. Pensas alkaa olla aikasen tuuhea, en tiedä voisiko sitä jakaa. Ja minullakin viihtyy hyvin savipohjaisessa maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, mun syysvuokot kukkivat vieläkin. Näköjään ovat aika eri tahtisia.
   En ole koskaan yrittänyt jakaa. Olen vaan kaivanut ylös pienimpiä ja niitä siirrellyt.

   Poista
 7. Ihania syysvuokkoja! Jotenkin luulin niitä matalammaksi, mutta sinulla näyttävät aika korkeilta? Noitakin pitäisi istuttaa omalle pihalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, syysvuokkoja on niin montaa eri sorttia ja jotkut ovat matalia ja toiset aika hujoppeja.

   Poista
 8. Syysvuokkoja pitääkin muistaa hankkia keväällä. Minäkin olen yrittänyt syysistutusta, mutta ei kestänyt taimi talvea. Ruusulimonadi olisi varmaan todella hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivimäen emäntä, ehkä kannattaa yrittää uudestaan ensi keväänä. Jotenkin sitä ei aina keväällä muista näitä syyskukkijoita.
   Nuo limut maistuvat hyvälle!

   Poista
 9. Ooh, lempikukkaisiani, ihania. Minulla nämä muuten kasvavat ihan kuivassa ja viihtyvät, ota näistä nyt selvä sitten. Pamela on tosi söpönen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, ihan kuivassa viihtyvät - ihmeellistä! Ehkä olet vaan pitänyt niistä niin hyvä huolen, että tykästyivät pihaasi.

   Poista
 10. Syysvuokot vetoavat minuun, niissä on jotain perin suloista. Sinulla ne näyttävät menestyvän upeasti, kun leviävätkin noin. Minulla oli joskus pari, jotka kuolivat parin talven jälkeen. Täytyis kyllä keväällä hommata uusia ja istuttaa paremmalle paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, syysvuokot ovat niin herkän viehkoja. Voiko olla joku, joka ei niistä pitäisi!
   Kannattaa yrittää keväällä!

   Poista
 11. Kauniit syysvuokot! Hankin ensimmäisen syysvuokkoni tänä kesänä, toivottavasti se jaksaa juurtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piparminttu, minä toivon myös, että se selviää talvesta ja saat vastaanottaa ensi vuonna sen kukinnan.

   Poista
 12. Komeat syysvuokot todellakin! Meillä eivät kestäneet ensimmäistäkään talvea, mutta hienoa nähdä, että näin ei ole kaikilla. Rakastan kyllä erilaisia vuokkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia Anneli, harmillista, että eivät selvinneet. Vuokot yleensä tykkäävät tuoreesta ja kosteasta kasvualustasta.

   Poista