Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Miten lämmin päivä!


Eri väriset ja kokoiset sudenkorennot risteilevät ilmassa. Ihme ettei tule yhteentörmäyksiä. Niistä on vaikea saada kuvia. Kaunis sinivihreä yksilö lepuuttaa niityn koristeporkkanassa. Sainpas kuvan!


Pörriäiset viihtyvät maksaruohoissa. Xenoxin kukinta alkaa jo ollut kohta mennyttä, mutta monilla muilla lajeilla ovat parhaat päivä vasta edessä.


Joku ötsynkäinen on löytänyt tiensä sinipiikkiputkeen, vaikka se kasvaa aivan keskellä kukkapenkkiä.


Ruukkuistutukset näyttävät vähän erilaisilta kuin keväällä. Hopealehdet ja ruostekukan sipulit istutin pataan keväällä. Orvokit ja jopa krassit ovat jo mennyttä ja tilalle pääsivät krysanteemit ja koristepaprika. Punalehtisiä keijunkukkia kasvoi jättiruukussa, josta pari joutui vielä tähän pataan. Loput pääsivät jo maahan.


Punalehtiset keijunkukat ovat olleet tämän kesän suosikkini. Lehdet ovat niin kauniit, kun aurinko paistaa niihin. Olen myös lisännyt hopeisia kasveja tänä kesänä. Hopea ja punainen ei ole mikään huono yhdistelmä.


Istutin pataan vielä keltakirjavalehtisen muratin. Se sopi niin mukavasti noihin syysväreihin. Taustalla näkyy navetan vanhat heinäkärryt.


Heinäkärryistä pursuilee amppelidiana ja punalehtisiä daalioita. Mignondaalia Sunshine lähikuvassa.


Jo jonkun vuoden olen kerännyt lisää punalehtisiä daaliota. Viimeisenä kukkapurkkidaalioistani aloitti kukinnan tämä, jonka piti olla lilahtava 'Pretty Woman'. Se näyttää epäilyttävästi 'American Pieltä'.


Aurinkotuoli sai alkukesästä kyytiä yläpihan pyöreältä kivetykseltä. Se vaihtui istuinryhmään. Kukkaruukun orvokinraaskut vaihtuivat punaisiin astereihin.


Ruukun hopealehdet venähtivät pitkiksi kesän kuluessa.


Valkeat piikkiunikot ehtivät kukkaan alatalon terassilla. Siemenkasvatuslaatikolle ehti käydä keväällä kaksi kertaa hullusti ja luulin ne jo menettäväni. Yksi kukka ei kauan kuki, mutta vieressä avautuu heti uusi nuppu. Ihan kivoja ovat!

30 kommenttia:

 1. Ihanat kukka-asetelmat, kuin maalauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos!
   Pitää "maalata" kukilla, kun en osaa piirtää kuin tikku-ukkoja.

   Poista
 2. Aivan hurmaava syyspäivä oli tosiaan tänään täällä meilläkin, +22 astetta näytti mittari. Se on jo ihan hyvin näin syyskuussa!
  Tuo ruostekukka on niin kaunis ja punalehtisiä keijunkukkia minäkin hamstraan, aina kun sopivasti on tarjolla jossain.
  Meilläkin perhoset taas lepattelivat punahatuissa. Sudenkorentoja meillä näkyy harvemmin, tässä ei ole mitään lammikkoa tai jokea lähettyvillä. Ne taitavat paremmin viihtyä sellaisessa paikassa, missä on vettä lähitienoilla.
  Ihan uusi tuttavuus on tuo piikkiunikko, en ole ennen kuullutkaan. Piti oiken googlettaa :)
  Oikein aurinkoista syyskuun jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, ja nämä ihanan lämpöiset päivät taitavat jatkua.
   Punahatut ovat myös perhosten suosiossa. Meillä on jo suurin osa hatuista kukkinut.
   Piikkiunikkoa kylvin viime vuonnakin, mutta tuloksetta. Onneksi sentään muutaman sain onnistumaan tänä vuonna.
   Aurinkoisia syyspäiviä sinne Raumalle!

   Poista
 3. Ruastekukka näyttää kivalle. En olisi muutama vuasi sitte ollu sitä miältä :)
  Ostin kans keväällä punalehtisen daalian juurakon, mutta sei halunnu kasvaa.
  Hopiaaset ja punaaset leheret tuaavakki viheriähän lehtimassahan mukavasti vaihtelua, kukkien lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, on se sitten kummallista, miten tuo maku muuttuu vuosien varrella. Olen havainnut ihan saman asian.
   Ja sitten vielä eri vuodenaikoina eri värit näyttävät erilaisilta. Syksyllä kaipaan usein juuri lämpöisiä oranssi ja ruskean sävyjä.

   Poista
 4. Minäkin olen ihastunut noihin keijunkukkiin. Niitä on kesäkukkaruukuissa ja istutan ne kohta omalle pihalle. Viime talvena menetinkin niistä monia. Meillä on tumman- ja oranssinpunaista sekä limen väristä kukkaa.
  Ihanaa, kun vielä moni kukka kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, keijunkukissa löytyy niin paljon eri värivaihtoehtoja. Lehdet ovat niin koristeelliset. Kukinnasta ei niin ole väliksi.
   Olen myös huomannut, että kasvi taantuu helposti kukkapenkissä muutamassa vuodessa.

   Poista
 5. kävelen usein Niilon kanssa sellaista peltotietä ja silläkin on sudenkorentoja vaikka kuinka paljon...siinä menee sellainen iso oja lähellä...houkuttelisiko se niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, kyllä se on se oja, joka houkuttelee noita sudenkorentoja. Ne viihtyvät veden äärellä.
   Mitäs Niilo pitää niistä?

   Poista
 6. Toivottavasti näitä kauniita päiviä riittää pitkään. Sudenkorentoja on todella vaikea kuvata, itse en ole onnistunut koskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, nyt on luvattu useampaakin lämmintä päivää. Todella ihanaa - viikonloppuna luvassa kauniita kelejä. Nyt ollaan sitten ulkona!

   Poista
 7. kauniita asetelmia ja värejä!

  VastaaPoista
 8. Heleän näköinenkin päivä on. Mukavaa varmaan puuhailla kukkastensa parissa, jos muuta niin ihailla.Aina alkaa toinen kukoistuksensa, kun edellinen kuihtuu. Olet hyvin suunnitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, nyt näitä heleitä päiviä meille tarjoillaan.
   Nautin kukista ja mielellään niiden kanssa puuhastelen. Kesäkukat eivät kauan kuki, joten niitä pitää välillä uudistaa istutuksissa. Keväällä voi istutuksiin lisätä siemeniä ja sipuleita loppukesän kukoistukseksi.

   Poista
 9. Minäkin pidän kovasti suuresta puutarhastasi ja todellakin pidämme samoista väreistä näköjään :) Upeat asetelmat olet tehnyt patoihin ja muihin astioihin. Minä ihastelin taimistolla kun eräs nainen mallaili yhteen ruostekukkia ja sininataa ja se näytti niin ihanalta, olisitko ollut sinä, hih? Täällä saa aina sielunsa täyteen kaikkea kaunista, kiitos, ihana käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, kiitos!
   En ole käynyt pitkään aikaan taimistoilla. En ole päästänyt itseäni sinne. Olen nyt ollut ankarana. Ensin pitää saada maahan kaikki purkit, jotka odottavat istutusta. Enää on yksi puu jäljellä, punalehtinen pyökki.
   Ruostekukka ja sininata on varmasti hieno yhdistelmä!

   Poista
 10. Kauniita, tunnelmallisia kuvia taas! Sudenkorentoja alkoi pörrätä pihallamme oikeastaan ihan nyt vasta syksyllä. Outoa. Piikkiunikko on minullekin aivan tuikituntematon kasvi ennestään. Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, meillä on noita sudenkorentoja lennellyt koko kesän. Välillä niitä on ihan järjettömän paljon ja välillä vähemmän. Ehkä sateet ovat vaikuttaneet. Sateella ne eivät lennä. Tänä kesänä on satanut enemmän kuin tarpeeksi.

   Poista
 11. Ihastuttavan kauniit ruukkuistutukset. Minulla on itsellä vain ihan tavallisia daalioita, olisiko jo aika kokeilla jotain uudenpia lajikkeita.
  Pidän kovasti ruostekukista ja jo roista vuotta ovat mukulat minulla kukkineet ja taas nyt vien ne mukulat täältä kesäkodin kellariin.
  Tänäänkin näyttää tulevan oikein mukava syyspäivä ja sen myötä täältä syysterveiset sinne teille.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley, kiitos syysterveisistä!
   Ihan tavalliset daaliat ovat kivoja. Meillä vaan paleltuivat kaikki daalian ja monet muutkin sipulit ja mukulat viime talvena. Ihan jokunen vaan säilyi. Ne olivat porstuassa suuressa pyykkikorissa. Ilmeisesti pakkanen kiristyi niin nopeasti, että meillä ei lämmitys pysynyt perässä.
   Yritän saada nämäkin ruostekukan sipulit ensi talven yli porstuassa.

   Poista
 12. Irene, sudenkoronet niin viehättäviä!

  Jaa, mistähän noita kuvan tuoleja saa sitten ensi keväänä lisää. Olemme ostaneet niitä vosikausia Kodin Ykkösestä hintaan 29 euroa, vain tämä vuosi jäi väliin. Tuolimme ovat osin tikuuntuneet, sillä kaikki eivät mahdu varastoihin ja yläterassilla niitä on kiva pitää talvellakin ja käyttää vaikka vaatteiden tuuletukseen tms. Niissä voidaan myös satunnaisesti jopa istua talvella...

  Ruostekukan värit ovat tämän hetken poweria<3

  Kaunis syksy kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, en tiedä, mistä noita tuoleja saa jatkossa. Toinen noista alkaa jo olla lähes istumattomassa kunnossa. Mutta monta vuotta ovat palvelleet. Pidän korituoleista. Niissä on sitä menneen maailman nostalgiaa.

   Poista
 13. Kauniita ruukkuistutuksia ja muutenkin ihania tunnelmia kuvissasi!

  VastaaPoista
 14. Ihana sudenkorento! Hyvä otos. Niiden kuvaaminen ei tosiaan ole helpointa. Itse en ole koskaan onnistunut ottamaan noin hienoa kuvaa.

  VastaaPoista
 15. Ninnu, jos haluaa kuvata sudenkorentoa, se ei onnistu. Tämän äärelle löysin ihan sattumalta. Ihmeellistä, että se päästi niin lähelle, että sain kuvan otetuksi. Itse asiassa minulla oli tunne, että se kutsui minut paikalle ikuistamaan itsensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hieno hetki ja kohtaaminen ❤. Tulin uudelleen katsomaan kuvaa. Värit koko kuvassa ovat niin kauniin heleät.

   Poista
 16. Ruukkuistutuksesi on täynnä lämpimiä sävyjä, kauniita! Ihailen myös noita sudenkorentoja, niiden värimaailma on huikean kaunis! Tuohon mignondaaliaan ihastuin, se löysi tiensä meille sattumalta ja on kasvanut purjopenkin päässä ja kukkii iloisesti!

  VastaaPoista