Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


perjantai 2. kesäkuuta 2017

Sateiden välissä


Nyt on satanut vihdoinkin! Kuuroja tulee vähän väliä ja myrskytuuli meinaa viedä peruukin mennessään. Hyvä niin! Koko pihan ilma raikastui ja kasvu lähti vauhtiin huimaa vauhtia. Tuijalta saatu vuorirevonpapu on pikkuhiljaa levinnyt ja nyt se levittää keltaisen ilosanomaa laajalla rintamalla.


Lumpeet täyttävät ylälampea ja siellä ajelehtii irtonaisia suovehkan juurakoita. Jäätkö niitä ovat moukaroineet?


Rannassa kielot ovat levinneet. Siellä kasvaa sananjalkoja, jotka avaavan nyt nyrkkiin puristuneita lehtiään. Olen istuttanut sinne sekaan tulppaaneita. Kilpirikot kukkivat nyt ennen kuin lehdet ovat työntyneet esille. Kalliokielojen kukinnasta nautin kovasti.


Ylätalon keittiön ikkunanäkymä on nyt komeimmillaan. Koristeomppu on täydessä kukassa. En muista, koska se olisi noin runsaasti kukkinut. Siinä on parina edellisenä vuonna ollut jotakin ötököitä ja nyt ne varmasti ovat paleltuneet hengiltä niin kylmää on ollut tänä keväänä. Mekin aloitimme talon lämmityksen uudestaan.

Arovuokot leviävät ja peittävät kuunliljat alleen. Kevätlinnunherneet lopettelevat kukintaansa. Tulppaaneista vielä saadaan nauttia. Kellukka 'Mai Tait' voisi varmaan jo jakaa. Koiranhammas'Pagodaa' jo levittelin muihinkin kukkapenkkeihin.


Hevoskastanja suoristaa lehtiään ja pukkaa samalla ilmoille kynttilänuppujaan. Japanintattaret vieressä venyvät pituutta ihan silmissä.

Varjohiipan kukinta alkaa olla jo ohitse, mutta sen lehdistö on niin kaunis. Punainen kerrottu jouluruusu jaksaa vielä kukkia ja sen vieressä kielokit jo lopettivat. Sen sijaat särkyneet sydämet aloitelevat juhliaan niinkuin myös pitkänhuiskeat suvikellot.


Elsiltä saadut kurjenmiekat kukoistavat keskipihalla. Kiitos sinne Ouluun!
Huomenna on päättäjäis- ja valmistujaispäivä. Onnea kaikille juhlijoille!

21 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä näkyjä, kuvistasi ei näy koleus vaan rauhoittava kesätunnelma. Tuo kellukka on suloinen, minulla kasvaa vain niittykellukkaa, pidän kyllä siitäkin kovin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kaikki kellukat ovat niin ihania. Niitä kasvoi lapsuuden leikkipaikoilla ja niityillä. Kasvi kokee nyt renesanssin.
   Lempeää sunnuntaiehtoota!

   Poista
 2. Voi miten kaunista kukaloistoa teillä jo on!Ihan kateellisena täällä huokailen, meillä ei kuki vielä juuri mikään orvokeita ja lemmikeitä lukuunottamatta. Mutta perässä tullaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, ihan kohta on sielläkin kaikki kukassa. Näin alkukesästä kaikki kasvu on niin nopeaa.

   Poista
 3. Siellä näyttää jo aivan trooppisen vehreän kukoistavalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivimäen emäntä, tämä kasvualue on Suomen tropiikkia, kun se kuuluu lehtoalueeseen. Täällä kasvavat kaikki järkyttävää vauhtia sekä koristekasvit että kaikki rikkaruohot.

   Poista
 4. Ihan oikeastiko nuo kaikki teillä jo kukkii!? Meillä ei ole edes nuppuja vielä iiriksissä. Juuri ihastelin kärhöjen kasvuunlähtöä ja kiljahtelin riemusta, koska tänä vuonna ne ovat kaikesta huolimatta aikaisemmassa kuin vuosi sitten.
  Meillä ollaan vielä akselilla helmililja, narsissit, tulppaanit, pikkusydän, esikot, ... mutta omenapuissa on kukannuppuja enemmän kuin koskaan. Avautumista jarrutellessa, kun on näin kylmäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, ei me olla montaa päivää edellä. Kärhöt lähtevät meillä hitaasti käyntiin. Suurin osa ompuista pitää meillä vuorostaan välivuotta. Koristeomput kukkivat kyllä runsaasti.

   Poista
 5. Tummat tulppaanit ovat aina kauniita vaan ei niitä kaikille suoda:) Myyrät tai talvi vievät minulta jopa punavalkoiset tulppaanit.

  Joko nyt iirikset sinulla noin kukassa!

  Suvikello on yksi ihanimmista ikinä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, tummat tulppaanit ovat niin dramaattisia ja yhdistettynä valkoiseen vielä erityisesti.
   Harmi, että tulppaanipenkkisi on noin kärsinyt. Toki talvi verottaa tulppaaneita ihan eri tavalla kuin narskuja.
   Nuo iirikset ovat maatiaisia, siksi ne ovat näin aikaisia.
   Suvikelloja halajan vielä lisää.

   Poista
 6. Uskomattoman ihania kukkia, olette siellä jo kesässä pitkällä! Meille luvattiin tänään +kuusi astetta, mutta jo huomenna voi olla enemmän..;)

  Ihanaa helluntaita ja viikonloppua Irene!♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, puutarha panee parastaan aina keväisin. Olen siihen ihan hulluna.
   Kyllä nuo ilmat jo vähän lämpenevät. Tiistaksi luvattiin jo melkeinpä helteitä.
   Lempeää sunnutaiehtoota!

   Poista
 7. Puutarhassasi huokuu ihanan seesteinen tunnelma. Eikä kuvista voi mitenkään aistia kylmyyttä, päinvastoin.
  Hauska nähdä Mai Tai avonaisena. Omani on vielä nupussa. On se kaunis, onneksi hankin sellaisen omaan puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berween, puutarha on nyt raikas ja vehreä. Tuo runsas vihreä väri varmaan saa aikaan tuon seesteisen tunnelman.
   Kellukat ovat kivoja - Mai Tai erityisesti!

   Poista
 8. Voi ei miten kaunista! Ihania kasveja puutarha täynnä. Toivottavasti pian lämpenee kunnolla, nautinnollista kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, kyllä nuo lämpöiset lähtevät käyntiin huomisen sateen jälkeen. Tiistaiksi jo luvattu kahtakymmentä. On se nyt kesä!

   Poista
 9. Kaunista! Ihana tuo Mai Tai ja upea iiris!

  VastaaPoista
 10. Sielun lepopaikka puutarhassasi! Voi miten ihana paikka olisi kutoa tai lukea tuon upean koristeomenapuun alla...tai haaveilla...


  Ihania kukkijoita, toivoisin että meilläkin arovuokko kasvaisi, se ei vain tykkää asua meillä, yritän silti aina uudelleen. Ihanat siniset iirikset :D

  Kaunista viikonjatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 11. On tämä vaan niin ihanaa aikaa, koko ajan maasta nousee uusia tai vanhoja tuttavuuksia!

  VastaaPoista
 12. Teillä on kyllä niin upeaa ja vehreää!❤️

  VastaaPoista