Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Silkkitietä pitkin Kappadokiaan

Ystäväni juhli pyöreitä syntymäpäiviä Alanyassa ja kutsui meitä muita mukaansa. Tutustuimme Alanyan ympäristöön päiväretkellä.
Myyntikojuja oli nähtävyyspaikoilla runsaasti. Tässä valmistuu uutta huivia perinteisin menetelmin myynnin lomassa.
Kiertoajeluun sisältyi makoisa lounas, joka leivotiin ja paistettiin silmiemme alla pienten lasten hääräillessä ympärillä.
Kappadokian matkalle starttasimme varhain aamulla. Olihan matkaa yli 600 km. Ylitimme Taurus-vuoriston vielä unenpöpperöisinä. Kuvassa näkyy taikaviittaan puketunut bloginpitäjä. Kuva on otettu Kervan Sarayn, siis karavaanien kohtauspaikan,  edestä. Niitä löytyikin aina 30 kilometrin välein. Se on kameleiden päivävauhti.
Pysähdyimme matkalla Konyan kaupunkiin. Se on Turkin vanha pääkaupunki ja sijaitsee suurella ja viljavalla tasankoalueella. Tutustuimme Mevlana-museoon. Mevlana oli 1200-luvulla elänyt suuri filosofi ja runoilija. Länsimaat tunnistavat hänet Rumi- nimestä. Hänen sarkofaginsa sijaitsee museossa.
Mevlana kehitti dervissitanssin, joka kuvaa henkistä matkaa, jossa valkokaapuiset miehet pyörivät tanssien ympäri. Olimme seuraamassa tätä uskonnollista seremoniaa.
Loistava oppaamme Erhan esittelee maanalaisia luolia. Kristityt pakenivat aikoinaan maanalaisiin asumuksiin ja luoliin vihollisiaan. Siellä asuivat eläimet ja ihmiset. Vesi- ja viemärijärjestelmä toimi näissä paikoissa. Luolissa saatettiin piiloitella kuukausia. Luolastoihin mahtuu jopa 2000 ihmisä ja ne ketjuuntuvat kyliksi maanalaisten käytävien välityksellä.
 Kappadokian maisema on todella erikoisen näköistä. Se on muodostunut miljoonia vuosia sitten tulivuorenpurkausten jälkeen. Vesi, jää ja tuulet ovat muovanneet maan pintaa ja kuljettaneet huokoiset maalajit tiehensä muodostaen mielikuvitusta kiehtovia kivimuodostelmia.
Tämä kivimuodostelma näyttää aivan kamelilta.
Kivimuodostelmissa on asuttu ja joissakin asutaan edelleen. Nykyisin niihin rakennetaan myös hotelleja ja ravintoloita.
Näissä maisemissa on tehty useita elokuvia, muun muassa Tähtien sota ja Kadonneen aarteen metsästäjät ja monia monia muita. Nytkin näytti joku filmiryhmä olevan kuvaamassa. Kuvassa bloginpitäjä poseeraamassa noilla filmaattisilla paikoilla.

9 kommenttia:

 1. Hei Irene!

  Oletpa upean taikaviittasi kanssa lähtenyt matkalle turkkilaisten valtakuntaan.:D

  Kiitos näistä kuvista ja kertomuksestasi<3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Turkin tunnelmista. Se on maa jossa on todella paljon katseltavaa ja koettavaa. Sinne Kappadokiaan olisi mukavaa tutustua jos vielä joskus uudelleen Turkkiin matkamme johtaa.
  Taikaviitta on kaunis!

  VastaaPoista
 3. Ihana että olet takaisin näissä maisemissa. Mietin jo mikset ole vähän aikaan kirjoittanut mitään blogissasi.

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavia maisemia! Ne ja taikaviitta tuovat mieleen tuhannen ja yhden yön tarinat...

  VastaaPoista
 5. Aili, matkallelähtöpäivänä avasin postipaketista taikaviittaani ja tottakait pakkasin sen mukaani.

  Minttuli, Turkki yllätti minut täysin maisemillaan, monipuolisella kulttuurillaan, vanhalla historiallaan sekä ystävällisyydellään ja yritteliäisyydellään.

  Titte, takaisin on tultu. Kappadokiassa oli ihana ruska meneillään. Siellä oli 13 astetta lämmintä ja kylmä tuuli. Ei niin suuri ero Suomen keleihin.

  Sussi, maisemat olivat todella kiinnostavia ja herättivät mielikuvituksen. Siellä oli niin paljon kaikkea kaunista. Ihan jo kerrostalotkin olivat kuin karamelleja koristeellisine parvekkeineen.

  VastaaPoista
 6. Onpa todella filmaattista, eksoottista ja kiehtovaa! Kiitos tästä. Taikaviitta on niin kaunis ja jotenkin sopii yhtä kiehtovana vaatteena juuri tuonne... se ehkä oli ajatuksesikin. En edes tiennyt, että Turkissa voi viettää noin mielenkiintoisen ja monipuolisen loman - aukko sivistyksessä...

  VastaaPoista
 7. Gode billeder.
  Tak for rundvisningen.

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihastuttava metkakertomus! Turkki on varmasti mielenkiintoinen maa monine ulottuvuuksineen. Se maa on itselläni vielä pelkä ajatus, että joskus vielä sinnekin ;) Ihana kun te laitatte matkakuvianne, niin näin saa matkatunnelmia.

  Ja vielä ihastuttavampi taikaviitta! Sopii matkakuviisikin mitä mainioimmin :)

  VastaaPoista
 9. Saila, enpä tiennyt minäkään juuri mitään Turkista ennen tuota retkeä. Taikaviitan tilasin, kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Olen käyttänyt sitä täällä kylilläkin. Siihen on niin ihana kääriytyä. Tosin se sopii kakista parhaiten rummutusvaatteeksi.

  Landhohaven, jag tittade på din blog. Det fins så mycket höns, kor och hästar i din plats. Var det vitsvanshord också i din gård? Det fins här fri i våra skog. Jag kan se dem alldeles hela dag.

  Maria, kaikista oman elämän kokemuksista voi blogata, vaikka periaatteessa "puutarhablogia" pitääkin. Näin sitä voi reissata ympäri maailmaa muiden blogiystävien matkassa.

  VastaaPoista