Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Sunnuntain puhdetöitä

Suurin osa lehdistä on nyt varissut maahan. Niin ja lentänyt terasseille. Päätin hankkia nyt jokaiselle terassille harjan. On vaivatonta putsata lehdet pois sitä mukaa, kun ne putoavat. Ei tarvitse aina juosta tontin toiseen päähän harjaa hakemaan, kun haluaa siivota märät ja liukkaat lehdet pois. Se on liukastumisen ennaltaehkäisyä. Puoli naamaani on edelleen sinisen musta perjantaipäiväisestä ilmalennostani. Onneksi ei tullut sen vakavampia jälkiseuraamuksia.
Mies ajoi nurmikon tänään ja lehdet silppuuntuivat siinä samalla. Jätimme ne nurmikolle. Eipä tarvitse erikseen lannoittaa nurmikkoa.
Itse piilottelin Korpikankaan153 kukkasipulia eri kukkapenkkeihin. Eniten oli tulppaaneja, kolmenlaista narsissia, Libanonin laukkoja, suvikelloja ja Assyyrian pikarililjoja. Aina löytyy penkeistä tilaa kukkasipuleille.

5 kommenttia:

 1. Niin minäkin teen, että silppuan ruohonleikkurilla lehdet. Haravoiminen ei kuulu mielipuuhiini.

  VastaaPoista
 2. Onhan se haravoiminen aika raskasta työtä, varsinkin jos on suuri piha-alue.

  Oikein mukavaa viikon alkua sinulle, Irene<3

  VastaaPoista
 3. Tarutikki, minun täytyy sanoa, että pidän kyllä haravoimisesta, mutta näin suurta lääniä jos ryhtyy haravoimaan, ei muuta sitten joudakkaan tekemään. Sitäpaitsi sitten täytyy jollakin muulla tavalla lannoittaa nurmikkoa.

  Aili, ennen vanhaan haravoin ja siinä meni useampi päivä. Mieheni katsoi touhua ja piti sitä järjettömänä. Nyt olen tyytyväinen tähän nykyiseen systeemiin. Riittää sitä haravoimista vielä kivetyilla alueilla.
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Meillä on suurin osa lehdistä vielä puissa, joten saa nähdä ehdinkö ennen lumentuloa. Viime vuosina lumitalvi minut aina ovelasti yllättänyt, varsinkin kestollaan.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Sussi, viime syksynä lumi yllätti ainakin minut aivan täysin. En millään voinut uskoa, etteikö se vielä siitä sulaisi. Paljon jäi syystöitä tekemättä ja keväällä tuntui siltä, että on koko ajan myöhässä kaikissa töissä.
  Mukavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista