Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Syyskimikki, Cimicifuca simplex brunette

Vuoden viimeinen perenna on avannut pitkät tähkämäiset kukintonsa. Syyskimikki alkoi kukkimaan syyskuun lopulla. Vielä lokakuulla saa nauttia tämän brunetten loistosta.
Syyskimikin lehdistö ja varret ovat punaruskeita. Sen lehdistö on kesällä ihan piristävä lisä kukkapenkissä. Kukkavarret kohoavat kahden metrin korkeuteen. Se on varsin näyttävä kasvi.
Syyskimikin vieressä kasvaa sen "sisarkasvia" tähkäkimikkiä. Se on hyvin samannäköinen, mutta lehdistö on vihreä ja kasvi kukkii myös valkein tähkäkukinnoin jo heinä- elokuussa.

9 kommenttia:

 1. Minulle ihan outo kasvi, tuo perenna!

  Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle, Irene<3

  VastaaPoista
 2. Aili, tämä onkin ilmeisesti aika uusi perenna Suomessa, luulisin. Itse törmäsin siihen muutama vuosi sitten. Tähkäkimikki on yleisempi. Muistaakseni Rosenbröijer istutti tähkäkimikkiä Mäntyniemeen.
  Suloista sunnutai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minullekin ihan uusi tuttavuus! Täytyy laittaa nimi muistiin.

  VastaaPoista
 4. Sussi, minulla on sellainen käsitys puutarhastasi, että sinulla on aika matalaa kasvustoa siellä. Mutta jos yhden korkean ja näyttävän purppuraisen syysperennan saat sopimaan, niin se on tässä.

  VastaaPoista
 5. jännän näköinen kasvi.

  VastaaPoista
 6. Titte, on se ihan hauska. Ihanat valkeat lyhdyt loistavat syyspäivän harmaudessa. Siis ainakin tänään, kun on satanut koko päivän. Pidän noiden valkoisten lyhtyjen väristä. Valkea on yhdistynyt purppuran violettiin, mikä ei oikein näy noista kuvista.

  VastaaPoista
 7. Noh nih, heräteostos on istutettu - jos syyskimikki säilyy täällä hengissä tuskin ennättää koskaan kukkia8] Mutta ne lehdetkin on hienot:)

  VastaaPoista
 8. Miten kimikki lannoitetaan. Minun kimikki ei ole koskaan kukkinut.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, en ole noita lannoittanut muulla kuin omalla kompostimullalla. Syyskimikki tykkää vähän varjoisammasta paikasta. Kokeilin syyskimikkiä aurinkoiseen pionipenkkiini. Se ei selvinnyt tuosta paahteesta. Joten vähän varjoisaan paikkaan ja multavaan maahan ja välillä vähän kompostimultaa päälle. Siinä se!

  VastaaPoista