Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kesken kasvihuoneen siivouksen...


Kesken kasvihuoneen siivouksen alkoi satamaan lunta. Hrrrr.... Melkein kaikki lasit oli jo pesty. Ihan vähän vaan jäi puuttumaan ja multapussit pitkin pihaa.


Miten näin pieneen kasvihuoneeseen voikaan mahtua noin paljon tavaraa. Mutta säilytän siellä ruukut, korit, mullat, lannoitteet, osan työvälineistä. Tosin työvälineitä löytyy pitkin pihaa. Suurella pihalla täytyy mielestäni olla lapioita ja haravia eri puolilla. On helpompi tehdä joku pikkutoimi mennessään.


Loppusyksystä heitän viimeiset kohmeiset ja likaiset ruukut alusineen kasvariin ja keväällä on sitten edessä putsausta vaikka suurimman osan teenkin syksyllä.


Järjestelin vähän kalusteita. Kannoin terassilta vanhan alatalon tiskipöydän kasvariin, koska siinä on kätevät kaapit, joihin saa mullat, lecasorat ja lannoitteet oven taakse. Katsotaan, pystynkö toimimaan niin järjestelmällisesti.


Hain viikonloppuna jo vähän pikkuorvokeita ja sipulikukkia piristämään kevättä. Ne saavat olla muutaman viikon kasvarissa, sitten ne pääsevät terassille ja täytän kasvihuoneen taimilla.
Laitoin vasta viime viikolla siemenet multaan sisälle. Tänään kurkistelin ja kääntelin. Ihan pientä vihreätä elonmerkkiä oli näkyvissä revonhäntä-, kosmoskukka-, samettikukka- ja sikurilaatikoissa.


Toin sisältä kuumaa vettä kannussa. Että nämä nyt säilyisivät hengissä takatalvessa.


Että meni nyt tällaisen kelin lykkäämään...

16 kommenttia:

 1. Kävin tänään Helsingissä ja huristelin rantaa pitkin kotikonnuille ja kaamea lumisade tosiaan. Meillä on joku ihmeilmasto kun saavuin Pohjaan niin lumisade vaihtui vesisateeksi =) Ja juuri kun oli ajatuksena puutarhahommat niin kylmää ja märkää =) Mitkäs ovat muuten lemppari taimistojasi näillä kulmin? Olisi kiva löytää uusia kivoja taimistoja nimittäin =) Ihana tuo kasvari ja tuo tiskipöytä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jori, tuntuu, että teillä on aina lämpimämpää kuin meillä. Josko te olettekin 1A-vyöhykettä?
   Meillä on ihan tässä vieressä Taimiteutari. Siellä kasvatetaan lähinnä puita, mutta kyllä sieltä saa myös pensaita ja perennoja. Mansikoitakin olen sieltä hakenut. Ihan sen vieressä on Agrimarket, josta haen paljon perennoja ja kesäkukkia. Kauppapuuutarha Sohlmanista haen kesä- ja leikkokukkia.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä =) Pitää joku kerta ohi ajellessa poiketa kurkistamassa noilla taimistoilla =) Saattaa olla, että olemme ainakin lähellä 1A vyöhykettä =)

   Poista
 2. Voi ei! Mikä takaisku! Huone-esikko ei kyllä varmaan kestä olla vielä kasvihuoneessa, se kannattaa siirtää sisätiloihin. Tai en tiedä, mikä sen raja on, mutta pakkasta se ei ainakaan siedä yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, harmi, että sade tuli lumena. Jotenkin tuon vesisateen ei niin anna häiritä työntekoa ja siihen liittyi voimakas tuuli, joka kyllä hätisti sisätiloihin. Ennenkaikkea toivon, että kasvit selviävät. Huone-esikon haen sisälle.

   Poista
 3. Voi, mikä rähmäkeli!
  Niin piti tällä viikolla siistiä pihaa ja perennapenkkejä. Sukankutomiseksi meni kyllä tämä viikko!
  Täällä on satanut koko päivän rännänsekaista vettä, mitään valkoista ei ole maahan sentään jäänyt.
  Ekat orvokit ovat aina niin suloisia, minullakin on ollut yksi vadillinen sinivalkoisia orvokkeja kasvarissa jo pari viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, toivotaan, että huomenna ei ole näin paha keli. Kyllä ulos vaan nyt tekee niin mieli.
   Orvokit ovat ihania. Ensiksi ostan näitä pikkuisia. Myöhemmin sitten hankin vähän isompia. Orvokkeja en malta kasvattaa siemenestä, kun niitä saa niin näppärästi kaupoista jo niin aikaisin.

   Poista
 4. Ihanat orvokit! Toivotaan ettei tule pakkaskelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, toivon itsekin, ettei enää pakastaisi. Luulen, että kasvihuone pitää pari pakkasastetta loitolla.
   Huone-esikon kannoin varmuudeksi sisään.

   Poista
 5. Meilläkin näyttää ihan talvelta. Saisi kevätkelit tulla takaisin.

  VastaaPoista
 6. Talvi pitää pintansa loppuun asti. Varhaisessa vaiheessa siellä on kaupat ja puutarhat kukkamyynnin aloittaneetkin. Täällä en ole missään vielä nähnyt muita, kun pikkunarsisseja ruukuissa ja leikkotulppaaneja.
  Mitäpä suotta, kun ulkona on metri lunta ja lisää sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, ihan kun oltaisiin ihan eri maassa. Niin on erilaiset kelit ja olosuhteet.
   Kyllä Suomi-neito on pitkä tyttö!

   Poista
 7. Neloskuva on kuin kortti!

  Kaunista pääsiäistä sinulle, Irene ♥

  VastaaPoista
 8. Onnellista pääsiäistä sinulle ja läheisillesi, Irene! ♥♥

  VastaaPoista