Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kuukauden puutarhakuva


Maaliskuun viimeinen viikko on menossa ja puutarhasta on nyt kuva saatava. Yhden sijaan näitä sitten tuleekin kaksi huonotasoista valokuvaa. Ensimmäisessä kuvassa kamera on tarkentanut alalammen mantsurian jalopähkinään ja toisessa kuvassa vastarannan kuolleeseen saniaiskasvustoon. Tarkoituksena kuitenkin on ollut kuvata telkkäpariskuntaa. Se laskeutui tänä aamuna alalammelle. Telkät ovat tänä keväänä pari viikkoa etuajassa. Alalammessa on vielä riitettä ja ylälampi on ihan jäässä. Sama jäätilanne lammissa on keväisin kun telkät saapuvat. Kevät on reilun kaksi viikkoa etuajassa aikaisempiin verrattuna. Se sopii minulle hyvin. Odotan kesää malttamattomasti.
Telkkäuros on näin keväällä upeassa soidinasussaan. Syksymmällä sukupuolia ei niin hyvin erotakaan enää.

12 kommenttia:

 1. Ovatpa telkät aikaisessa. Ajankohtainen kuva, kun tänään alkaa tuo kesäaikakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, telkät ovat aikaisessa ja tänään saapui sinisorsapariskuntakin.
   Jos tuon tapahtuman nyt ensi vuonna muistaisi juurikin tuosta kellojen siirrosta.

   Poista
 2. Kesästä ei niin väliä. Kevät on mun lempivuodenaika eikä ennenaikainen kevät haittaa siinä mielessä. :) Puutarhanne on varmasti loppukeväästä varsinainen Eeden, mitä olen kuvista ihastellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannabella, keväässä pidän hullusta hutikuussta ja tarmokkaasta toukokuusta. Ihan hyvä, että maaliskuu jo loppuu.
   Puuutarha on runsas ja lehtomainen. Onneksi kohta kasvu käynnistyy.

   Poista
 3. Kylläpäö onkin maaliskuu hurahtanut nopeasti! Ja nämä kuukauden puutarhakuvat myös. Taisin kuvata niistä yhden joskus syyskuussa, sittemmin koko asia unohtui. Ehkä se ei ole niin vakavaa.
  Kiva juttu, että kevät on ajoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, havahdun tuoho puutarhakuvaan aina aivan kuun lopussa. Silloin ei aina kelit ole niin mukavannäköiset. Nyt tulee ihan lunta.
   Ei kait oikein mikään ole niin vakavaa tässä bloggailussa.

   Poista
 4. Hyvinhän noista kuvista telkät näkyvät..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, hyvä jos telkät erotat. Täällä blogimaailmassa on noita hyviä lintukuvaajia useita. Heitä ihailen. Itselläni liikkuvat ja pienet linnut eivät onnistu kuvissa. Kasvit pysyvät paremmin paikoillaan.

   Poista
 5. Jopa on kevät aikaisessa siellä ja luonto näyttää kovin riisutulta, ennen kuin alkaa jotain viherrystä ilmaantua. Ihan vielä kevään aika ei olisi. Jos kevät aikaisin lämpönsä tuhlaa, tulee kolea kesä, sanoo vanha kansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, periaatteessa maaliskuu kyllä on kevätkuukaisi, mutta tietysti hyvin aikainen kevät. Silloin meillä etelässä yleensä alkavat lumet sulamaan. Tänä vuonna tuota lunta ei kuitenkaan kovin paljon satanut. Paitsi nyt sitä tulee taivaan täydeltä.
   Toivon, että vanha kansa olisi nyt väärässä. Onhan ilmastokin muuttunut.

   Poista
 6. Kiva, että telkät taas saapuivat:)

  VastaaPoista
 7. Sussi, tänään joukkoon liittyi myös sinisorsapariskunta. Toistaiseksi ovat mahtuneet samaan lampeen. Luulen, että tänäkin keväänä ne vielä ottavat yhteen.

  VastaaPoista