Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sisältä ulos


Nyt on juuri se aika vuodesta, kun kaikki toiminnot siirtyvät sisätiloista ulkotiloihin. Aurinko viettelee ulos. Pihalla voi haravoida, saksia talventörröttäjiä, leikata puita ja pensaita, virittää kasteluletkut, heivata kanervat kompostoriin tai ihan vaan ottaa aurinkoa.


Välillä voi kontata kukkapenkkien reunoilla kytistämässä, ketkä sieltä heräilevät. Tämä vaaleanpunainen kukkaterttu kuuluu pikkusinililjalle.


Kukkapenkeissä ei juurikaan viherrä vielä paitsi ylätalon itäpäädyssä, jossa ikivihreä pikkutalvio näyttää virkeältä.


Itäpäädyn säleikön köynnöskuusama avaa jo silmujaan. Ilman täyttää kurkien kevään kailotus. Sen parempaa säveltä ei keväällä ole. Ensimmäisessä aurassa laskin olevan 22 kurkea. Muita en enää laske. Tasaisin välein niitä saapuu.


Ylätalon terassinputsaus on jo hyvässä vauhdissa. Tosin kukkaruukut ovat vielä tyhjillään.


Alatalon terassilla viipyy vielä talvikoristukset. Viiteen suureen ruukkuun olen istuttanut kuusia metsästä. Ne kaikki ovat vielä oikein hyvän näköisiä. Kohta ne pitää istuttaa takaisin luontoon. Juuria on runsaasti ruukuissa. Eläviä puita en pysty leikkaamaan kompostiin.


Päivän paras hetki, kun huomasin avautuneet krookukset. Istutin metsänrajaan keräilypussin pikkusipuleita.


Ensimmäisenä kaikista pikkusipuleista avautuivat kauniinväriset krookukset. En tiedä sen tarkempaa lajia. Krookuksia en ole istuttanut pihalleni moneen vuoteen.


Vaalea jouluruusu on saanut nupun avautumaan.


Alalammesta on jo osittain lähteneet jäät. Tänään sinne laskeutui sinisorsapariskunta. Pesä taitaa olla lähistöllä. Yleensä telkät tulevat ennen sinisorsia. Viime vuonna telkät tulivat huhtikuun puolivälissä. Minun mielestäni tänä vuonna kevät on pidemmällä kuin viime vuonna.
Oi, ihana kevät!

26 kommenttia:

 1. Voi elämä, miten aurinkoisia kevätkuvia! Siellähän jo kukitaan.... Kyllä kevät on ihmisen parasta aikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntylän Mummi, ihana kevätaurinko paistaa ja kurjet huutaa. Tätä on odotettu ja nyt nautitaan.

   Poista
 2. Niin keväisiä tunnelmia. Paljas maa tuoksuukin varmaan keväälle. Meillä lunta vielä lähes rikkumaton vaippa. Keväthanget parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, teillä siellä Lapissa saa varmaa nauttia ihanista kantohangista auringonpaisteessa. Voi sitä säteilyn määrää!

   Poista
 3. Onpa siellä kevät paljon pitemmällä kuin täällä. Lunta on vielä joka paikassa. Toivotaan, että pian päästään täälläkin ihan pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markka, näillä lämpötiloilla lumet häviävät teilläkin tuotapikaa.

   Poista
 4. Ihanan keväistä jo teillä. Meillä on vielä runsaasti lunta, joten pihatöistä voi vaan haaveilla. Mutta perässä tullaan. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, sinulla on kaikki tämä ihanuus vielä edessä. Mukavista lukuhetkistä voi vielä nautiskella sisätiloissa.

   Poista
 5. Ihana, ihana kevät ja ihana tuoli ylätalon teranssilla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, nautitaan tästä ihanasta keväästä!
   "Ihana tuoli" on valmistunut rintamalla. Suomen miehet ovat myös käsistään käteviä.

   Poista
 6. Oi ihana kevät. Minäkään en voi tuhota eläviä puita, paitsi vaahteran alut. Meillä tulee joka vuosi kukkapenkkeihin pieniä kuusen alkuja ja siirrän jokaisen metsään kasvamaan, tai omaan pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, vaahteran alut ja pähkinän alut leikellään meilläkin ja ihan pikkuruiset kyllä kitketään.
   Tammen alut siirrän kukkapenkeistä aina muille maille kasvamaan

   Poista
 7. Ihanat krookukset!

  Täällä ei vielä ole näkynyt leskenlehtiä kummempaa, mutta hyvä, kun edes niitä. Antavat toivoa keväästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, leskenlehdet ovat kevään airuet! Niitä meillä "pikkukätöset" poimivat maljakkoon.

   Poista
 8. Joo-o. Onse nii, että ku ilimat lämpee, ei huvita teherä sitäkää vähää sisähommia mitä ennemmi. Voi Jee, sullon tuallaasia hianon keltaasia krookuksia jo kukaski. Mun talavio ja muutamat muukki talaviviheriät perennat on aiva mustia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, täytyy myöntää, että sisätilat tuppaavat menemään välillä kaaokseen, kun ei millään malttaisi käyttää aikaa sisähommiin. Mutta mitäs siitä - se kuuluu kevääseen.
   Iloitsin juuri tuosta talvion vihreydestä, koska viime vuonna se oli meilläkin ihan musta. Mutta se selvisi - vihertyi sitten kesää kohti.

   Poista
 9. Ooh, ihan kevät! Hyvä idea tuo kuusten kasvattaminen juurineen päivineen. Huojentavaa kun voi puuhastella puutarhassa, ihan kuin saisi vanhan rakkaan harrastuksen takaisin! Krookukset näyttävät vähän cream beautyiltä, minulla on niitä myös. Iloisia kevätpäiviä sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia, meillä ei ole pihassa kovinkaan paljon havuja kasvamassa. Talvella kuitenkin tekee mieli vihreää. Siksi olen joka vuosi lisännyt noita ruukkukuusia. Samalla sitä siirtää kuusia kasvamaan haluamilleen alueille.
   Jostakin lehdestä bongasin nuo cream beautit ja katselin, että näyttävät niin saman näköisiltä kuin omani. Mutta en uskaltanut nimetä näitä pelkän luulon varassa.
   Aurinkoa sinne teidän kulmille!

   Poista
 10. Ihanan värisiä krookuksia ja suloinen jouluruusun kukka! Kevät etenee nyt hyvää vauhtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, nyt kun kevät lähti käyntiin, niin varmasti joka viikko aina jotakin uutta avautuu pihalla. Raporttia taas lykkää!

   Poista
 11. Meillä ei ihan vielä pääse puuhaamaan pihalla, mutta lumi sulaa koko ajan.
  Katselin juuri yhtä istutusaluetta joka paljastuu ekaksi. Siihen pitää syksyllä laittaa lumikelloja ja krookuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, Sinulla on nyt vielä pikku hetki aikaa tehdä suunnitelmia seuraavan syksyn sipulien istutusta varten ennen kuin pääset käärimään hihasi. Kannattaa muuuten kirjoittaa ne suunnitelmat johonkin vihkoon. Ei niitä välttämättä muista taas sitten syksyllä.

   Poista
 12. Voi miten ihastuttavia krookuksia! Meillä ei vielä kuki mikään, vasta vähän piippoja näkyy.
  Silti olin eilen 11 tuntia pihalla... Miten sitä ihan sekoaa! Meillä kaadettiin puita ja siivoilin oksia pihalta. Sain myös hakettajan käyntiin ja tein monta saavillista haketta pihalle. Tästä se lähtee! Touhukkaita ja inspiroivia kevätpäiviä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, te siis käynnistitte hakettajan. Siitä saa valtavat määrät tarpeellista haketta moneen pihan kohteeseen. Meillä kasat vielä odottavat hakettajaa. Katsotaan, koska meillä käynnistyy...
   Kohta ne piipot sieltä ponnistavat ja ensimmäiset uskalikot avaavat nuppunsa teilläkin!

   Poista
 13. Teillä on niin kevät! Ihanaa varmaan seurata kurkien saapumista, se on varma merkki että pian kesä alkaa! Kurjet ovat niin kauniita lintuja. Ihania kukkijoita, suloisia krookuksia! Upea kirkas valo kuvissasi!

  VastaaPoista
 14. Wau, ihanan keväistä. Ja jouluruusu on jotain niin kaunista <3

  VastaaPoista