Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


tiistai 27. heinäkuuta 2010

Pensasruusuja
Posted by Picasa 
Vironperällä kasvaa muutama vanha pensasruusu. Punalehtiruusu on korkea, kauniisti kaareutuva hyvin vähään tyytyvä luonnonruusu, joka tekee kiulukoita. Se ilmestyy esiin tontilla milloin missäkin, kun linnut ilmeisesti syövät sen siemeniä ja samalla levittävät kasvia.
Kurtturuusuja kasvaa tontilla parissakin paikassa. Välillä leikkaan ne maata myöten, kun kasvavat niin runsaasti. Kukinnot tuoksuvat hurmaavasti. Niitä tuoksuttelisi kyllä pitempäänkin.
Neilikkaruusu tekee pääasiassa vaaleanpunaisia kukkia. Siinä on kuitenkin yksi kulmaus, joka tuottaa tummempia kukkia. Pensas on niin runsas ja kukkii pitkään, joten siitä malttaa ottaa usein maljakkoon noita kaunistuksia.
Neidonruusu kukki tänä vuonna tosi näyttävästi,  koska ei satanut.
Raitakukkainen kirjoapteekkarinruusu Rosa Mundi nautti elostaan ja olostaan tänä vuonna. Itse pidän siitä oikein paljon ja olen istuttanut sitä pariinkin eri paikkaan.
Muut ruusut eivät oikein menestyneet tänä vuonna. Persian keltaruusun ja Louise Odier -puistoruusun söivät jotkin ötökät tänä vuonna. Oli ilmeisesti liian kuumaa eikä emäntä malttanut kastella kaivon tyhjentymisen pelossaan tarpeeksi.

5 kommenttia:

 1. Täällä meillä paras ruusuaika on jo oikeastaan ohi. Minäkin pidän erityisen paljon siitä. Toinen samantapainen raitaruusu on Honorine de Brabant mutta tänä vuonna se jäi niin syrjään puskan sisälle ettei se jaksanut kukkia. Päätinkin istuttaa sitä parempaan paikkaan syksyllä. Terveisin mimi

  VastaaPoista
 2. Ihania Ruusuja. Minä olen pikku hiljaa vähän innostunut niistä. Hankin viime vuonna monta, tänä kesänä yhden (toistaiseksi) Therese Bugnetin. Pensasruusut ovat viehättäviä. Vielä pikkuruinen 'Tähtitorninmäki' teki tsiljoona kukkaa niin, että taitoin niitä maljakkoonkin. Haluaisin oikein ruusutarhan. Paikkakin on valmiina, toteutus muutaman vuoden sisään. Minulla on ja Luise Odier, joka kärsi suojaamattomana viime talvena eikä ole kukkinut ollenkaan. Neilikkaruusuni syövät aina jotkut elukat. Saan naapurilta punalehtiruusua, kunhan menen hakemaan. Minustakin se on viehättävä.

  Joo-o, siinä sitä on alkua seuraavalle höyrähdykselle pionien ja kärhöjen lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Oi mitä namupaloja. Onneksi on ihailtavaa tällä kukkasaralla täällä muiden blogeissa kun omat ovat vasta taimiasteella

  VastaaPoista
 4. Onpa siellä paljon ihania pesasruusuja ! Kurttulehtiruusun kukkien tuoksu on tosiaan huumanvan ihana, etenkin näin helteisenä kesänä : )

  VastaaPoista