Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


torstai 15. heinäkuuta 2010

Sormustinkukat

Sormustinkukkakollaasi on tehty Tuijan inspiroimana. Hänellä on näitä kaunokaisia laajat kasvustot. Vironperällä on sormustikukkia siellä täällä eri penkeissä. Pidän näistä kaunokaisista paljon. Olen istuttanut niitä silloin tällöin eri paikkoihin. Ne eivät viihdy kovinkaan kauan paikoillaan vaan tahtovat vaeltaa. Niitä löytyy mitä hassuimmista paikoista.
Pidän niiden pisamoista. Ne tekevät kaikki kasvit niin persoonallisen näköisiksi. Ehkä ne muistuttavat minua ensimmäisistä kevään auringon säteistä, jotka täplittivät omat kasvoni pisamille. Pidin siitä.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Sormustinkukat ovat ihania. Itse mulla on ollut epäonnea niiden kanssa, Sain anopin ystävälta pieniä taimia, ainoastaan yksi säilyi hengissä ja rupesi kukkimaan seuraavana vuonna, ja kesken kukinnan tuli kova myrsky joka repi sen juurista asti poikki. Pitänee pyytää uusia pikkutaimia ensi vuonna. Terveisin Mimi

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on aina ollut epäonnea sormustinkukkien kanssa, joten mukavaa käydä ihailemassa muiden sormustinkukkia

  VastaaPoista
 3. Ihania, minulla joku, ripottelen siemeniä sitten sinne tänne..

  VastaaPoista
 4. Minulla on tänä vuonna vähemmän kukkia kuin vähään aikaan, mutta uusia ruusukkeita on siellä täällä paljon. Sormustinkukka kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Heittelen uusia siemeniä joka loppukesä eripaikkohin vaikka ne pärjäsivät lisääntymispuuhissa varmasti ihan hyvin itsekin.

  Mesiangervokuva on ihana. Ihan viileän ja raikkaan oloinen. Semmoista kaipaisi nyt edes yöllä.

  Minä ilahduin, kun tänään ajoimme kotiin reissusta. N. 15 km ennen kotia, joku oli seivästänyt suurehkon pellollisen heinää. Se oli niin kaunista, että teki mieli pysähtyä ja ottaa kuvia sekä nuuhkailla. Mutta en tohtinut ehdottaa moista koti-ikäväiselle miesväelle ja oli sitä itselläkin jo aika kiire omaan pihaan.

  VastaaPoista
 5. Niin, ne ovat kaksivuotisia. Läheskään kaikki ruusukkeet eivät selviä talven ylitse. Jostakin syystä viime talvi verotti niitä.
  Ehkä kannattaisi siemennellä niitä itse ympäriinsä tai ainakin niihin paikkoihin, mihin niitä seuraavaksi vuodeksi toivoo. Taidankin tehdä sen.

  VastaaPoista
 6. Kun siemenet on kypsiä ja kodat alkavat olla rakosillaan, voi ottaa kukkavarren ja hipsutella sillä kuin taikasauvalla sinne tänne, ja kukkia alkaa nousta joka paikkaan. :)
  Ja jos sattuu olemaan jo pieniä taimia, muutamalla sellaisella voi merkata paikan missä on taikasauvaansa heilutellut. <3

  VastaaPoista
 7. Tuija, kylvin jo aamulla yhden pussillisen alatalon kukkapenkkiin.
  Taidan tehdä vielä tuon sinun tempun, kun ovat lopettaneet kukintansa.Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista