Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Ruukkuistutuksia

Vironperän sisäänkäynnin edessä on suuri pata. Istutin siihen keväällä oranssit orvokit. Työnsin sekaan krassin siemeniä. Orvokit eivät kestä koko kesää, joten loppukesästä krassit sitten kukkivat. Ennenkuin krassit ehtivät kukkaan on pataa täydennettävä. Ostin siihen kuusi punaista petuniaa vähän väriä antamaan.

Kylvin keväällä oranssin samettikukan siemeniä. Nyt riittää samettikukkia joka lootassa. Tuossa rappusilla on 12 peltipurkkia täynnä samettikukkia. Ovat ihan mukavan näköisiä siinä rivissä.
Oranssi on tämän kevään väri - samoin kuin punainen.
Loput kesäkukistani ovatkin sitten punaisia.

Punaiset petuniat hehkuvat tässä korissa. Valkoinen valtaa kyllä tilaa sittten myöhemmin.
Korit ovat vielä vähän aneemisen näköisiä, koska olen istuttanut kasvit vasta juhannuksena.Valkoisissa koreissa olevista kasveista on näkyvissä vasta petuniat. Punavaulat, lumihiutaleet ja muut ovat vielä niin vauvasia, että niitä ei juurikaan erota. Muratit sain säilymään talven yli sisätiloissa.


Keijunmekot ovat valloittaneet sydämeni. Hankin niitä tänä keväänä kolme.
Keijuilla on kauniin punaiset mekot.
Enkelipelargonit kukkivat terassilla.

2 kommenttia:

  1. Kauniit kesäkukat. Minäkin pidän keijunmekosta, viime vuonna ne onnistuivat täydellisesti, täna vuonna täysfiasko. Hyvä idea istuttaa krassinsiemeniä orvokkien sekaan. Täytyypi muistaa ensi vuonna, mun krassinruukku kuin oli aika orvon näköinen melkein kuukauden päivät. Toivottavasti et joudu nauramaan kovin usein mun suomenkielentaidoilleni. Reputin lukiossa, vasta kantapäänkautta elämässä olen vähän paremmin oppinut. Suomenkieli ruotsinkielisille on yhtä saakelin vaikea kuin päinvastoin.... /Mimi

    VastaaPoista
  2. Mimi, sinun suomenkielesi on loistavaa!!
    Minun elämäni ainoat ehdot olen saanut ruotsinkielessä. Olen siinä tosi avuton. Ymmärrän sitä jonkin verran, mutta tuottaminen on vaikeaa. Ehkä joskus kirjoitan sinulle vielä ruotsilla.

    VastaaPoista