Kevättä

Kevättä

TERVETULOA! Tunnelmia ja kuulumisia Vironperän huoneista ja puutarhoista.


lauantai 31. heinäkuuta 2010

Ritarinkello, Campanula pyramidalis

Tässähän tämä - vihdoinkin valkea ritarinkello kukassa!
Kolme vuotta sitten, kun perustin dramaattisen kukkapenkin, tein penkin täyteen suoria siemenkylvöjä keväällä. Samana vuonna lopppukesästä havaitsin, että ritarinkellon muutamat siemenet itivät. Hienoa! Jossakin tekstissä nimittäin kasvia kehuttiin komeimmaksi kellokukaksi. Olihan sitä sitten kokeiltava. Siirsin pari tainta Vironperän pääkukkapenkkiin. Tänä vuonna yksi pitkä hujoppi on nyt sitten avannut kukkarivistönsä. Jotenkin se muistuttaa vähän ukonkelloa, joka kukki muutamaa viikkoa aiemmmin.
Tässä alemmassa kuvassa on siis ukonkello. Ukonkellon kukat ovat suurempia. Tosin kasvikin on kyllä vanhempi. Kukat ovat pyöreämmän muotoisia kuin ritarinkellossa ja ne ovat samaan aikaan  auki. Ritarinkellon kukkavanassa on samaan aikaan sekä kukkivia kukkia että nuppuja.
Dramaattisen penkin ritarinkellot ovat nyt myös kukassa. Mutta ne ovat yllättäen vaalean sinisiä. Siemenpussissa kyllä luki "alba", eli niiden pitäisi kukkia valkoisin kukinnoin.
Ritarinkellot ovat kaksivuotisia, joten niiden pitäisi tänä kesänä siementää. Saa nähdä näkyykö niitä jatkossa vielä penkeissäni. Hmm, siemenpussin pohjalla taitaa olla vielä jokunen...

4 kommenttia:

 1. Todella kauniit! Toivottavasti ne siementävät itsestään. Monet kellot ainakin täällä televät sen! Terv Mimi

  VastaaPoista
 2. Upeita! Sinulla on todella kaunis puutarha, oli tosi mukavaa löytää blogiisi.

  VastaaPoista
 3. Mimi, varmuudeksi kaadoin siemenpussin loput multaan.

  Hannele, campanulat ovat suloisia!

  Sussi, kurkistin myös sinun blogiisi. Sinulla on ihania kuvia kasveista ja eläimista - erityisesti linnuista!

  VastaaPoista